Βουλή: Είναι τελικά βίτσιο να παρακολουθεί κανείς του Αρχηγούς

Τι μάθανε όσοι είχαν την υπομονή, (κάποιοι το λένε βίτσιο) να παρακολουθήσουν τις κόντρες των πολιτικών αρχηγών στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη συμφωνία με τους δανειστές και την επόμενη ημέρα της οικονομίας;

Πρώτον, ότι οι πολιτικοί αρχηγοί, καμία διάθεση δεν έχουν να ασχοληθούν ή να προτείνουν συγκεκριμένες πολιτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Ζουν μονίμως σε ένα προεκλογικό κλίμα και απευθύνονται πλέον όλο και πιο καθαρά στους “κομματικούς στρατούς” τους.

Δεύτερον, ότι καμία διάθεση δεν έχουν να δουν και να αναλύσουν τις εξελίξεις

στις οικονομίες της Ιταλίας και της Τουρκίας, οι οποίες θα επηρεάσουν κατά πολύ και την όποια…καθαρή ελληνική έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο.

Τρίτον, ότι τα κόμματά τους, ό,τι έχουν πράξει από το 2010 έως και σήμερα, είναι ό,τι το καλύτερο για τους Έλληνες πολίτες – φορολογούμενους! Κανένας δεν αναγνωρίζει στον άλλον τίποτα το θετικό. Η ΝΔ, κατά τον κ.Τσίπρα, καταστροφολογεί και υπονομεύει τις προσπάθειές του και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον κ.Μητσοτάκη, λέει άλλο ένα ψέμα για την καθαρή έξοδο. “Αν είναι καθαρή η έξοδος, πάρτε πίσω τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου”, είπε ο κ.Μητσοτάκης, λές και ο ίδιος, όταν γίνει πρωθυπουργός, πρόκειται να το κάνει. Ανέξοδα λόγια…

Τέταρτον, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ούτε η οικονομική ανέχεια, ούτε τα δισ. των κόκκινων δανείων των τραπεζών, ούτε η ανεργία, ούτε οι μισθοί πείνας των 500 (και κάτω) ευρώ που παίρνουν οι νέοι, ούτε οι δεκάδες χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι που ζουν με τα “έναντι” που τους δίνουν επιχειρήσεις, ούτε οι συνταξιούχοι που είδαν και θα δουν πετσοκομμένες τις συντάξεις τους!

…Το πρόβλημα για τους πολιτικούς είναι, ο Ρουβίκωνας και οι παρέες του, η φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη, τα Εξάρχεια και η βίλα του …αριστερού Ιγγλέσιας των Podemos σε αντιπαράθεση με το σπίτι της Μαρέβας με πισίνα δίπλα στο σπίτι του Χριστοφοράκου! Ανέξοδες κορώνες για πράγματα που ενδιαφέρουν ελάχιστους, πέρα από το κουτσομπολιό και την παρα-πολιτική.

Πέμπτον, ότι για το Σκοπιανό, είτε με ίλιντεν είτε χωρίς, άλλοι είναι αυτοί που πιέζουν και άλλοι είναι αυτοί που τελικά, εκβιάζοντας, θα αποφασίσουν.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή – Ανομία και οικονομία στην ατζέντα

.

Keywords
Τυχαία Θέματα