Βουλή: Χαμός (πάλι)! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ζωή…

15:52 8/7/2014 - Πηγή: BankWars

Χαμός έγινε και σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο αυτή τη φορά της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφάλειας. Κορυφαία …κόντρα αυτή ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Δάνη Τζαμτζή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ευάγγελο Διαμαντόπουλο.

Ο κ. Τζαμτζής ανέγνωσε από τα πρακτικά αναφορά του κ. Διαμαντόπουλου, σύμφωνα με την οποία «μάρτυρες, πήγαν βουλευτίνα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν άνθρωπο που είχε 97% αναπηρία, με προβλήματα υγείας, πολλά από τα οποία προκλήθηκαν μέσα στη φυλακή. Γιατί; Διότι εννοούμενος ως τρομοκράτης από το Σύνταγμα και από τον νόμο διάλεξε την ένοπλη πάλη».

«Δεν βάζετε μυαλό. Είστε μεταξύ της λογικής των γουναράδικων και της λογικής να στηρίζετε τρομοκράτες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ερώτημα: «Είναι ο Ξηρός τρομοκράτης ή επέλεξε την ένοπλη πάλη; Για πείτε μας».

Ο κ. Διαμαντόπουλος πάντως απέδωσε σε πρόβλημα του κ. Τζαμτζή με τα ελληνικά του τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ και μίλησε για «επίθεση λασπολογίας» και διαστρέβλωση των λεγομένων του.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τα ελληνικά του κ. Τζαμτζή ή υπάρχει ένα πρόβλημα μονταζιέρας, όταν μπλέκεστε με τα πίτουρα, θα σας φάνε οι κότες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατά μία «ελεύθερη έννοια» της τρομοκρατίας πολλοί θεωρούν τους βουλευτές της ΝΔ τρομοκράτες με τα μέτρα που έχουν ψηφίσει.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε αναφορά στην παρουσία, χθες, στα θεωρεία της Βουλής των συγγενών κρατουμένων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

«Όπως πληροφορήθηκα χθες στα θεωρεία, αν είναι αλήθεια, ήρθαν οι συγγενείς», είπε ο κ. Αθανασίου, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής της ΝΔ Δάνης Τζαμτζής φώναξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους γονείς των τρομοκρατών, αλλά όχι τους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατίας.

«Είναι αδιανόητο να γίνεται η συζήτηση, γιατί χθες ήταν στα θεωρεία οι συγγενείς», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι αυτοί οι κρατούμενοι θα οδηγηθούν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας και οι συγγενείς τους «ενδιαφέρονται αν θα ξαναδούν τα παιδιά τους μέσα σε κανονικές διαδικασίες».

Ο Χ. Αθανασίου παρενέβη και ο Θ. Δρίτσας επεσήμανε ότι ο Υπουργός το ανέφερε στην αίθουσα και έδωσε την ευκαιρία στον Δ. Τζαμτζή να προκαλέσει επεισόδιο.

«Είναι τόσο φοβερό; Πρέπει κι αυτό να ενταχθεί στο τρομολαγνικό κλίμα; Κι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μέσα τους γονείς; Σοβαρά κύριε Υπουργέ; Εσείς θα έπρεπε να είστε ο εγγυητής οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν. Τι δημοκρατία είναι αυτή;», τόνισε ο Θ. Δρίτσας.

«Η ίδια η δημοκρατία διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Από την άποψη αυτή η ρητορεία για Γκουαντάναμο και λευκά κελιά έχει καταπέσει», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκασε την προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης που επιτέθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα