ΒΟΥΛΗ – ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016: Δεν βγαίνουν τα νούμερα και ο Ευ.Τσακαλώτος ποντάρει στο Τζόκερ!

Λεφτά δεν υπάρχουν και υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως ποντάρει στο Τζόκερ! Ζήτησε στην ομλία του στη Βουλή για τον προυπολογισμό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν στην αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις αριθμούς: 25, 28, 33 και, ως τζόκερ το 50!
Όπως εξήγησε, «το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα από τα δικά τους μνημόνια, ο 28 είναι η ανεργία που προκάλεσαν, το 33 είναι το ποσοστό πληθυσμού σε

φτώχεια και ο τζόκερ είναι οι 50 ποσοστιαίες μονάδες που έχασαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την εποχή που ο δικομματισμός έπαιρνε μεγάλα ποσοστά».

Κατά τα άλλα, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως «πρόκειται για έναν δύσκολο προϋπολογισμό, επειδή συσσωρεύεται σε αυτό που υπήρχε πριν». Απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα επιμέρους στοιχεία του προϋπολογισμού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «υποφέρουν τα λαϊκά στρώματα, για αυτό χρειάζεται αναδιάρθρωση του φορολογικού συστήματος και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Αναφερόμενος σε μέτρα που επέκρινε η ΝΔ, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «αυτά ήταν στο σχέδιο Γιούνκερ, στο οποίο εσείς είχατε καλέσει για “ναι” στο δημοψήφισμα».

«Για να μας λέει το ΠΑΣΟΚ μας λέει ανάλγητους πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια» είπε, υπογραμμίζοντας: «30 χρόνια που δεν υπήρχε αναπτυξιακό μοντέλο, και τα 20 χρόνια που φτιάξατε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα τελευταία οκτώ χρονια έγινε συμφωνία με το διάβολο εκεί που είχαμε τις διαρθρωτικές πολιτικές είπατε όλοι οι κεντροαριστεροί και οι κεντροδεξιές πολιτικές να μειώσουμε τις πολιτικές και να έρθει το ιδιωτικό κεφάλαιο».

Συνέκρινε τις προβλέψεις του προϋπολογισμού με τα προηγούμενα μνημόνια: «Η φορολογία αυξάνεται κατά 2,67 δισ. ευρώ., αλλά στο πρώτο μνημόνιο υπήρχαν φόροι 4 δισ. ευρώ». «Στο δεύτερο μνημόνιο αυξήθηκαν λίγο, όμως είχαμε παράλληλα μείωση μισθών 1,7 δισ. ευρώ και συντάξεων 3 δισ. ευρώ». Στο σημερινό προϋπολογισμό «η μείωση συντάξεων είναι 357 εκατ. ευρώ». «Το χειρότερο μνημόνιο, δεν το λες» συμπέρανε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την Ευρώπη, «βρισκόμαστε στο 25,7% στο σύνολο άμεσων και έμμεσων φόρων». «Το σύνολο του μέσου όρου φορολογίας στην Ευρώπη είναι 26,7%» είπε.

Για τα στεγαστικά δάνεια, απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως δεν προστατεύονται οι ιδιοκτήτες: «Οι μόνοι ιδιοκτήτες που σας ενδιαφέρουν είναι όσοι έχουν πάνω από 35.000;» ρώτησε.

Για το χρέος: «Χρειαζόμαστε συμφωνία σε βάρος χρόνου ώστε να να έρθουν επενδυτές σε βάθος χρόνου, κι όχι για δύο χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα