“ΛΟΥΚΕΤΟ” ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – «Μαχαίρι» στην ασυδοσία των μεγαλοπαραγόντων του ποδοσφαίρου

[UPD] Την επ’ αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Τα επεισόδια στο ντέρμπι ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να καταπολεμήσει τα φαινόμενα βίας, αλλά και την ασυδοσία των μεγαλοπαραγόντων που λυμαίνονται τον χώρο του ποδοσφαίρου.

«Δεν είναι δυνατόν να

διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όλοι όσοι μέχρι σήμερα περιφρονούσαν τον νόμο και τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση, αυτοί μπορούν να προσαρμοστούν και να αντιληφθούν ότι οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει.

Το μεσημέρι ο υφυπουργός συναντήθηκε με τους προέδρους της Σούπερ Λιγκ, Γιώργο Μποροβήλο και της Foootball League, Σπύρο Καλογιάννη, καθώς και με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη (ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης έχει υποχρεώσεις στο εξωτερικό) με θέμα την αντιμετώπιση της βίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των προέδρων ο υφυπουργός τους ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επ’ αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι να ληφθούν δραστικά μέτρα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Βόμβα” Κοντονή: Δεν θα γίνει πρωτάθλημα χωρίς κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που δεν ισχύσει το πακέτο μέτρων που συμπεριλαμβάνει την λειτουργία καμερών σε όλα τα γήπεδα και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ειστιηρίου, τότε η κυβέρνηση και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διακοπή του τρέχοντος πρωταθλήματος υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση, απλώς εξετάζεται και αυτό σαν ενδεχόμενο μέτρο.

Όσον αφορά τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι συζήτησε ήδη για το θέμα με τον πρωθυπουργό, θα έχει νέα συνάντηση μαζί του σήμερα και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να εκλείψει το φαινόμενο.

Παράλληλα όμως τόνισε ότι η πολιτεία δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει πειθαρχικά στις ομάδες, καθώς την αποκλειστική δικαιοδοσία έχουν οι διοργανώτριες αρχές της Super League και της Football League.

Ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 με τις ηγεσίες των ΕΠΟ, Super League και Football League, ενώ στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ για να δει πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα