ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΕ και ΔΝΤ να μας επιτρέψουν τώρα στροφή στην ανάπτυξη

10:08 9/8/2013 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα έχει ήδη διανύσει τα 2/3 του δρόμου της κρίσης τόνισε στη βρετανική εφημερίδα Independent ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Πλέον δεν πρέπει να υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξη για την ανάπτυξη της οικονομίας, υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι

πολύ δύσκολο να επιτύχουμε το στόχο μας με αρνητική ανάπτυξη ή με πολύ μικρή θετική ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο. Κάτι σαν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να βάλουμε τέλος στην κατάσταση με την ανεργία», εξήγησε ο κ. Βενιζέλος στον Independent.

Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης ότι η χώρα έχουν περάσει έξι χρόνια οικονομικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων δύο ετών πριν από την αποδοχή της πραγματικής κατάστασης και ότι τώρα χρειάζεται απεγνωσμένα να της επιτρέψουν η ΕΕ και το ΔΝΤ να εφαρμόσει μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε επίσης ότι πλέον το Λονδίνο και όχι η Ελβετία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Έλληνες φοροφυγάδες. Όπως γράφει η εφημερίδα, έχοντας ο ίδιος επικριθεί για ανεπαρκή αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, σημείωσε ότι διαπραγματεύτηκε το τέλος της τραπεζικής μυστικότητας από την Ελβετία, με το Λονδίνο να καθίσταται πια ο πρώτος προορισμός για όσους Έλληνες θέλουν να κρύψουν χρήματα.

Η Independent υπενθυμίζει ότι Έλληνες εκατομμυριούχοι έχουν αγοράσει ακριβά ακίνητα σε πολυτελείς περιοχές του Λονδίνου, ενώ κάνουν και χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών του Σίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα