Βελόπουλος: Το βόλεμα κάποιων δικών μας δεν είναι παραγωγή πλούτου

«Μας είπε [ο πρωθυπουργός] για νέα προγράμματα και νέες θέσεις, αλλά αυτές είναι στους δήμους. Αυτό είναι ανάπτυξη; Το βόλεμα κάποιων δικών μας δεν είναι παραγωγή πλούτου. Άλλο η παροχή υπηρεσίας κι άλλο το να παράγω προϊόντα», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα εργασιακά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως «παραγωγή πλούτου με ισχυρή φορολόγηση δεν γίνεται» και πρόσθεσε:

«Το 2009 η

χώρα μας είχε ΑΕΠ 120 δισ. περισσότερα από τη Ρουμανία και σήμερα η Ρουμανία έχει ΑΕΠ 20 δισ. περισσότερα από την Ελλάδα. Τη χώρα την οδήγησαν εδώ οι επιλογές σας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι το ιδιωτικό χρέος, οχι το δημόσιο, και δεν το λέτε».

«Λέτε κ.πρωθυπουργέ ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας. Η COSCO, η Fraport, δεν είναι κρατικές; Το κράτος μπορεί να είναι επιχειρηματίας, αρκεί να έχει κατάλληλη ηγεσία, όχι κομματικούς διευθυντές», πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος.

«Για την ανεργία επικαλείστε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που μας οδήγησε στην χρεωκοπία. Το κράτος που δημιουργήσατε πτώχευσε, όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πτωχεύσει ποτέ γιατί έχει ανεξάντλητους πόρους που ποτέ δεν ψάξατε», είπε ακόμα.

Ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ακόμα ότι «όλες οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες, γι’αυτό οι εξαγωγές δεν μπορούν να προσθέσουν στο ΑΕΠ» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαιτήσει από την ΕΕ τα λεφτά για την περίθαλψη των μεταναστών.

«Έφυγαν 500.000 Έλληνες, το μέλλον της Ελλάδας. Να κάνουμε όλα τα κόμματα μαζί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το πως θα γυρίσουνε αυτά τα παιδια, είναι η μαγιά για το μέλλον», πρόσθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για τον τουρισμό, που κινδυνεύει από την Τουρκία.

«Αν πάω αυριο στη Γερμανία 300.000 ευρώ δεν θα ελέγχξει κανείς, δεν τους νοιάζει πού τα βρήκα. Πείτε να βγουν τα εκατομύρια από τα σεντούκια να τα φέρουν στις τράπεζες με απαλλαγή φόρων για 10 χρόνια, για να γίνουν επενδύσεις», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα