Βελόπουλος: Η κυβέρνηση έχει κάνει πρωτάθλημα το ψέμα – Δεν θα γλιτώσετε τη φυλακή
«Η πρόταση μομφής θα συσπειρώσει τη ΝΔ. Δουλεύετε στο νερό του μύλου της ΝΔ», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Bουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, χαρακτήρισε «πολιτικό λάθος» την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του «αναγκάστηκε να υπερψηφίσει για μην θεωρηθεί δεκανίκι».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πρωτάθλημα το ψέμα» και «δεν εφαρμόζουν κανέναν νόμο». Επανέλαβε ότι το κόμμα του ήταν το πρώτο που άνοιξε
Για το e-mail του Χ. Τριαντόπουλου σχετικά με τα Τέμπη, περιεχόμενο του οποίου δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Εστία», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι «η κυβέρνηση το έκρυβε δύο ολόκληρα χρόνια… και σύσκεψη έγινε και ξεμπάζωμα έγινε, και μπάζωμα».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος εκτίμησε ότι «ο κ. Τριαντόπουλος θα πάρει κι άλλους μαζί του. Μιλάει για δύο υπουργούς ακόμα. Και μέσα στην ιστορία είναι Αγοραστός, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Τους ‘φωτογραφίζει’ και τους βάζει στο κάδρο», δήλωσε και κατέθεσε το σχετικό e-mail στα πρακτικά της Βουλής. «Ό,τι και να κάνετε, ο θεός δεν θα αφήσει το σκοτάδι. Θα λάμψει η αλήθεια και θα ρίξουμε άπλετο φως», τόνισε.
Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και ότι ο κ. Τριαντόπουλος «ήταν παράνομα στα Τέμπη». Ανέφερε ότι «κάποιοι επέσπευδαν τη διαδικασία, κάποιοι βιάζονταν» και είπε ότι «η πυροσβεστική λέει ότι όταν πήγαν εκεί (τόπο δυστυχήματος), είχε γίνει ασφαλτόστρωση. Είστε κατ’ εξακολούθηση ψεύτες».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι σύμφωνα με έγγραφο της εισαγγελίας, «δεν δόθηκε εντολή φρούρησης ή να γίνουν έργα στο χώρο». ‘Αρα, συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος «παρανόμως κάνατε το μπάζωμα-ξεμπάζωμα. Και τι συμβαίνει σε ένα κατά το Σύνταγμα δίκαιον κράτος;» αναρωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος, απαντώντας ο ίδιος: «Ο παράνομος πάει φυλακή, αυτό γίνεται. Τιμωρείται, αλλιώς μιλάμε για ανομία».
Ο Κυρ. Βελόπουλος επανέλαβε την πρότασή του να ανοίξουν «τα κινητά όλων όσων ήταν εκεί και ενεπλάκησαν». «Θα βγει αλήθεια. Αν είστε ειλικρινείς, πείτε του πρωθυπουργού που λείπει ως φυγόπονος και φυγόμαχος μια ζωή, να δώσει εντολή να ανοίξει το δικό του κινητό και τα κινητά όλων των υπολοίπων. Και αν δεν θέλετε αυτό, μόνο του Βλαχογιάννη και του Χαρακόπουλου. Εκεί να δείτε τι θα γίνει. Στην προανακριτική θα το ζητήσουμε. Μην διανοηθεί η ΝΔ και αρνηθεί να έρθουν οι δύο αυτοί. Τότε αποδεδειγμένα και αυτοί οι βουλευτές θα πάνε στον εισαγγελέα και τον δικαστή».
Επιχειρώντας να αποδομήσει τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι δεν έγινε συγκάλυψη, στα Τέμπη, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε στη συνέχεια: «Ποιος εκβίασε την πυρονόμο-ανακριτή υπάλληλο για να υπογράψει τα όσα υπέγραψε; Την εκβίασαν, ναι ή όχι; Ρωτώ εσάς, τη ΝΔ. Καταθέτω έγγραφο στα πρακτικά. Τι λέει λοιπόν η κυρία που πήγε να κάνει αυτοψία; Το κατήγγειλε η ίδια στον εισαγγελέα της Λάρισας. ‘Με εκβίασαν για να υπογράψω. Με πίεσαν….’. Είναι επίσημη καταγγελία… και μου λέτε δεν έγινε συγκάλυψη;». Πρόσθεσε ότι «εμείς θα κάνουμε το αδύνατον-δυνατό για να αποκαλύψουμε τη συμπαιγνία και τη συγκάλυψη».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, εξέφρασε την ελπίδα «μήπως κάποιες χορδές ανθρώπινες σας οδηγήσουν στην σωστή επιλογή, να καταψηφίσετε την συγκάλυψη. Να καταψηφίσετε το ‘σκοτάδι’. Μήπως λέω. Έχω ελπίδα».
«Η κοινωνία θέλει και ζητάει δικαιοσύνη. Και πήγαμε στην άλλη πλευρά. Επειδή δύο χρόνια συγκαλύπτετε, θέλει φυλακίσεις. Ο θυμόσοφος λαός λέει κάτι και ντρέπομαι που θα το πω. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες. Έτσι λέει ο Έλληνας. Εσείς λεβέντες δεν φαίνεται να είστε, γιατί στηρίζετε αυτή την κυβέρνηση, αλλά τη φυλακή δεν θα τη γλιτώσετε. Σας το λέω. Όσοι συγκαλύψετε το έγκλημα, δεν θα τη γλιτώσετε. Δεν γίνεται. Θα υπάρξει δικαιοσύνη», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε τέλος από τη ΝΔ, να διώξει «τώρα τον Γρηγόρη Ψαριανό που βρίζει μάνες νεκρών παιδιών».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΛΑΟΣ: Διεγράφη ο ιδρυτής του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης
- Βουλή: Πέντε βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν την ομιλία Σαμαρά
- Ανθεκτικότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο παρά την αυξημένη μεταβλητότητα κατά την προηγούμενη εβδομάδα
- 5 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείτε πριν την άνοιξη, σύμφωνα με επαγγελματίες οργανωτές χώρου
- Διαγραφή Κυριαζίδη από την ΚΟ της ΝΔ αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Δημοσκόπηση MRB: Στο 26,7% η ΝΔ, τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - "Ναι" σε πρόωρες εκλογές, λέει η πλειοψηφία
- Eυρωαγορές: Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Παρασκευής
- Μασούτης: Εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αττική, για άτομα με οπτική αναπηρία
- Σ. Φάμελλος: Κοινωνική ανάγκη οι εκλογές
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακή υποβολή δηλώσεων Τέλους Αλιευτικών Πλοίων, Ρυμουλκών και Αυτοκινούμενων Βυθοκόρων έως τις 31 Μαρτίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τελευταία Νέα BankWars
- Βελόπουλος: Η κυβέρνηση έχει κάνει πρωτάθλημα το ψέμα – Δεν θα γλιτώσετε τη φυλακή
- Παπανδρέου: Οι βουλευτές της ΝΔ θα επιλέξουν αν θα υπηρετήσουν το δίκαιο ή την αντίληψη μιας κρατικής εξουσίας που τους χρησιμοποιεί για να παραμείνει στην εξουσία
- Δημήτρης Κυριαζίδης: Προς διαγραφή από τη ΝΔ μετά το χυδαίο σχόλιο προς την Κωνσταντοπούλου
- Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί τη Ρωσία με πρόσθετες κυρώσεις και σαρωτικούς δασμούς
- Alpha Bank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών
- Χρηματιστήριο: Αντεξε στις διεθνείς πιέσεις – Επέστρεψε στις θετικές εβδομάδες
- Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά: Η εξωτερική μας πολιτική καταρρέει – Η κυβέρνηση χειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο και την τραγωδία των Τεμπών
- Wall Street: Οριακές μεταβολές μετά τα στοιχεία για ανεργία
- e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Απριλίου
- Ενισχύονται οι Δημόσιες Συγκοινωνίες με 50 νέα αρθρωτά λεωφορεία φυσικού αερίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σ. Φάμελλος: Κοινωνική ανάγκη οι εκλογές
- Χρηματιστήριο: Κινείται σταθερά προς προ μνημονίων κορυφές
- MRB: Πτώση ΝΔ, τρίτη η Πλεύση-Πρόωρες εκλογές ζητά το 57,5%
- Βελόπουλος: Οι Έλληνες φτωχοποιούνται- Κύριοι της ΝΔ έχετε αποτύχει
- Βουλή: Πέντε βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν την ομιλία Σαμαρά
- Ζελένσκι: Η Ρωσία είναι αυτή που πρέπει να εξαναγκαστεί σε ειρήνη
- ΥΠΕΞ Ουκρανίας: Είχε «εποικοδομητική συνομιλία» με τον Ρούμπιο
- Μασούτης: Εγκαινιάζεται στις 18 Μαρτίου το πρώτο σούπερ μάρκετ στην Αττική, για άτομα με οπτική αναπηρία
- ΑΑΔΕ: Ψηφιακή υποβολή δηλώσεων Τέλους Αλιευτικών Πλοίων, Ρυμουλκών και Αυτοκινούμενων Βυθοκόρων έως τις 31 Μαρτίου