Β. Σόιμπλε: “Θα περάσουν τα stress test οι γερμανικές τράπεζες” – “Καρφιά” για Μ. Ντράγκι

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ορισμένες γερμανικές τράπεζες ενδεχομένως να αποτύχουν στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα χρειαστεί να προσφύγουν στο ταμείο για την διάσωση των τραπεζών SoFFin για νέα κεφάλαια, δήλωσε

σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schauble.

“Έχουμε επεκτείνει την περίοδο εφαρμογής του SoFFin μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του επόμενου έτους στην περίπτωση που οι γερμανικές τράπεζες βρεθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα stress test”, δήλωσε ο Schauble μιλώντας στην Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου. “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για κάτι τέτοιο”.Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε νωρίτερα φέτος να δώσει παράταση στην λειτουργία του ταμείου διάσωσης SoFFin – το οποίο με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα θα τερμάτιζε τη λειτουργία του αυτό το έτος – μέχρι το τέλος του 2015 για να καλύψει την περίοδο μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το ευρωπαϊκό ταμείο αναδιάρθρωσης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κρατικές περιφερειακές γερμανικές τράπεζες ή Landesbanken, είναι πιθανοί υποψήφιοι για να αποτύχουν στα stress test.

Κριτική στον Μ. ΝτράγκιΟ Schauble άσκησε επίσης κριτική στα σχέδια της ΕΚΤ να αγοράσει τιτλοποιημένα τραπεζικά δάνεια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος αγοράς τίτλων εκδοθέντων έναντι περιουσιακών στοιχείων (ABS) που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να προκύψει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του ρόλου της κεντρικής τράπεζας ως η εποπτική αρχή για τις τράπεζες και των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής αργότερα.”Δεν είμαι ικανοποιημένος για τη συζήτηση σχετικά με την αγορά τίτλων ABS”, δήλωσε ο Schauble.

Keywords
Τυχαία Θέματα