ΚΙΝΑ: Παύει τον κεντρικό τραπεζίτη η κυβέρνηση; Δημοσίευμα της WSJ

Η κινεζική κυβέρνηση συζητά την αντικατάσταση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, εν μέσω διαφωνιών για την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής της, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ο ηγέτης της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξετάζει την αντικατάσταση του κεντρικού τραπεζίτη Ζου Σιάο -Τσουάν, στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών προσώπων μετά τις εσωτερικές διαμάχες για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι συζητήσεις αυτές,

γίνονται ενώ ο Πρόεδρος Σι, που βρίσκεται δύο χρόνια στη θέση του, προσπαθεί να τοποθετήσει περισσότερους συμμάχους του σε κορυφαίες θέσεις της κυβέρνησης, του στρατού και του κομμουνιστικού κόμματος, δήλωσαν αξιωματούχοι του κόμματος που έχουν γνώση των σχεδίων.

Τους τελευταίους μήνες, ο Ζου πίεζε συνεχώς για αλλαγές στις αγορές, μεταξύ των οποίων και την απελευθέρωση των επιτοκίων. Η κινεζική ηγεσία, εν τω μεταξύ, ανησυχεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αποτελέσουν ένα επιπλέον βάρος τώρα για την οικονομία που πασχίζει να επιτύχει τον κυβερνητικό στόχο για ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 7,5%.

Οι αλλαγές προσώπων αναμένονται κοντά στην περίοδο της συνόδου του μεγάλου συνεδρίου του κόμματος τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα