ΤΥΦΩΝΕΣ ΙΡΜΑ – ΧΑΡΒΕΙ: Θα κοστίσουν, πέρα από τις ανθρώπινες ζωές, 290 δισ. δολάρια!

Με βυθισμένη πολιτεία μοιάζει η Νότια Καρολίνα, καθώς μεγάλες περιοχές έχουν μετατραπεί σε λίμνες μετά το πέρασμα του τυφώνα «Ίρμα».

Ο υπερκυκλώνας που σχηματίστηκε στον Ατλαντικό, αφού σάρωσε τα νησιά της Καραϊβικής, το Πουέρτο Ρίκο, την Κούβα και τη χερσόνησο της Φλόριντα, συνεχίζει την πορεία του, υποβαθμισμένος ως τροπική καταιγίδα, προς την ενδοχώρα, κουβαλώντας απίστευτες ποσότητες νερού.

Η Νότια Καρολίνα δεν έχει ζήσει παρόμοιες στιγμές στο παρελθόν, ενώ η βροχή συνεχίζεται, ανεβάζοντας ολοένα και περισσότερο τη στάθμη των νερών, τα οποία έχουν σχεδόν καλύψει τα σπίτια.

Στην

Φλόριντα, από όπου πέρασε ο τυφώνας, οι Αρχές κάνουν λόγο για τέσσερις επιβεβαιωμένους θανάτους, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικές ανθρώπινες απώλειες από τη φονική διαδρομή του «Ιρμα» αγγίζουν πλέον τις 42.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ

Οι τυφώνες Ίρμα και Χάρβεϊ θα επιβαρύνουν το ταμείο των ΗΠΑ με το ποσό των 290 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με προβλέψεις της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας «Accuweather».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο τυφώνας Χάρβεϊ θα είναι η ακριβότερη μετεωρολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, με κόστος 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων -ήτοι 1,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ- είπε ο CEO και ιδρυτής της Accuweather Τζόελ Μάγερς.

Η εταιρεία «Accuweather» δημοσίευσε μια λίστα για τις συνέπειες αυτού του κόστους: διακοπή της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας για τις εβδομάδες ή μήνες που έρχονται, καταστροφή των υποδομών που θα επιβραδύνουν τις μεταφορές, αγροτικές απώλειες στο βαμβάκι,αύξηση της τιμής της βενζίνης, του αργού πετρελαίου και της κηροζίνης, ζημιές στα αυτοκίνητα, στα σπίτια κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα