ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ζητά να καταθέσουν Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος και Καρατζαφέρης

O Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε να κληθούν ως μάρτυρες ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Σύμφωνα

με τον νομικό εκπρόσωπό του ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να φωτίσει την υπόθεση εξηγώντας τους λόγους που δεν παρέλαβε τα υποβρύχια, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μπορεί κατά τον Ακη Τσοχατζόπουλο να δώσει λεπτομέρειες για την οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. Μεϊμαράκη, την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας, και ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος να εξηγήσει γιατί παρέλαβε το σύστημα ΤΟR-M1.

Εν τω μεταξύ, με την απόρριψη όλων των βασικών ενστάσεων και κυρίως αυτής περί εξάλειψης του αξιοποίνου στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου , λόγω παρέλευσης του χρόνου που είχε η Βουλή να του ασκήσει ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση των υποβρυχίων, ξεκίνησε το πρωί η δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας και ακόμα 18 προσώπων που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Οι δικαστές έκριναν πως ο νέος νόμος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν απαιτεί την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου για ξέπλυμα προηγουμένως για το βασικό αδίκημα και διαχωρίζει το συγκεκριμένο αδίκημα από τα υπουργικά καθήκοντα: “Δεν είναι ορθό να απαλλάσσεται ο υπαίτιος από τη δεύτερη πράξη του ξεπλύματος επειδή το βασικό αδίκημα έχει παραγραφεί”, είπαν οι δικαστές.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης τις 6 από τις 8 βασικές ενστάσεις, έκανε δεκτή μόνο αυτή του Στ. Γεωργουλάκη να μην ληφθεί υπόψη μαρτυρική κατάθεση που είχε δώσει στην Κυπριακή Δικαιοσύνη, ενώ επιφυλάχθηκε να αποφανθεί στην πορεία της διαδικασίας για αυτή τη Βίκυς Σταμάτη- Τσοχατζοπούλου, η οποία ισχυρίζεται πώς για μια πράξη ξεπλύματος της περιόδου 2000-2001 , δεν έπρεπε να διωχθεί, καθώς αφενός το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου εκείνη την περίοδο δεν διωκόταν στην Ελβετία όπου κατατέθηκε ένα ποσό 120.000 Ελβετικών Φράγκων και αφετέρου το ποσό αυτό που κατατέθηκε σε Τράπεζα της Γενεύης αφορούσε ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ενστάσεων που έχουν υποβάλει, μέσω των συνηγόρων τους, ο Ακης Τσοχατζόπουλος και άλλοι συγκατηγορούμενοι.

Οι εισαγγελείς της έδρας έχουν εισηγηθεί την απόρριψη επτά εκ των οκτώ ενστάσεων. Συγκεκριμένα, απορρίπτουν τις ενστάσεις περί εξάλειψης του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας, περί ακυρότητας της κλήσης που εστάλη στον πρώην υπουργό, της διαδικασίας και της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, αλλά και την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Βίκυς Σταμάτη, «περί απαραδέκτου» της δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της.

Έχουν εισηγηθεί ωστόσο να γίνει δεκτή η ένσταση που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης offshore εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.

Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να καλέσουν σε απολογία τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και τον γιο του Μιχάλη.

Ο κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του καλούνται να λογοδοτήσουν για παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας των ΤΟR M-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα