ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – ΔΙΚΗ: Αποχωρεί ο Άκης επειδή το δικαστήριο δεν καλεί τον Κ. Σημίτη

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το δικαστήριο -όπως είχε προαναγγείλει χθες- ανακοίνωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη του αιτήματός του για άμεση κλήτευση του Κώστα Σημίτη.

Η παρουσία μου δεν είναι αναγκαία αν έχω μόνο ρόλο θεατή, δήλωσε ο πρώην υπουργός, θα είμαι και πάλι παρών όταν θα ασχοληθούμε με θέματα ουσίας. «Στο μεσοδιάστημα θα μου επιτρέψετε να απόσχω και μην το θεωρήσετε αυτό ως περιφρόνηση του δικαστηρίου σας, αλλά

ως διαμαρτυρία. Δεν έχω άλλον τρόπο», εξήγησε.

Είναι δικαίωμά σας να κρατήσετε όποια στάση θέλετε, τού απάντησε ο πρόεδρος του Εφετείου και υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν απέκλεισε ούτε τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ούτε κανέναν άλλον μάρτυρα. «Αδημονείτε κ. Τσοχατζόπουλε», παρατήρησε χαρακατηριστικά ο κ. Χρήστος Κατσιάνης.

Νωρίτερα το BankWars μετέδιδε:

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι του επανέφεραν το αίτημα για εξέταση πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ. Χαρακτήρισαν μάλιστα την παρουσία τους ως το «μαύρο κουτί της υπόθεσης», θέλοντας να καταδείξουν την αναγκαιότητα της παρουσίας τους για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ωστόσο, οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα για διακοπή της δίκης και κατάθεση του Κώστα Σημίτη και επιφυλάχθηκαν, όπως την πρώτη φορά, αν στο μέλλον κριθεί αναγκαίο να καταθέσουν μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Επιπλέον το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και για την αξιολόγηση εγγράφων που έρχονται στο δικαστήριο και αφορούν τη ροή μαύρου χρήματος. Αμέσως μετά απά αυτή την εξέλιξη οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζοπουλου ζήτησαν διακοπή της δίκης για να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα μαζί με τον εντολέα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα