Τσίπρας: Προτεραιότητα της κυβέρνησης τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η μάχη της πολιτικής ηγεμονίας κρίνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Στο ενδεχόμενο να χαθεί η μάχη της καθημερινότητας ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ένα νέο χαρτοφυλάκιο που θα έχει την ευθύνη «για την στήριξη πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δημόσιο».

Όπως είπε, για πρώτη φορά

«ένας υπουργός Επικρατείας θα φορτιστεί με την συγκέντρωση των αιτημάτων πολιτών».

Κάλεσε μάλιστα όλη την κυβέρνηση να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Συγκεκριμένα ζήτησε από τους υπουργούς να «παρεμβαίνουν καθημερινά, με θεσμικό τρόπο, για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών».

«Αυτό δεν είναι δουλειά ενός υπουργού. Για να πετύχει αυτό το σχέδιο πρέπει όλοι οι υπουργοί να ανοίξουν τα υπουργεία στα αιτήματα των πολιτών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έριξε «καρφιά» κατά υπουργών της κυβέρνησης λέγοντας ότι «μου έκαναν παράπονα ότι υπήρξαν υπουργεία που είχαν κλειστές πόρτες στα παράπονα των πολιτών. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Keywords
Τυχαία Θέματα