Τι δήλωσαν υπουργοί κατά την προσέλευσή τους στο υπουργικό συμβούλιο

Προσερχόμενοι στη Βουλή για το πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, οι υπουργοί προσπάθησαν μέσα από τις δηλώσεις τους να δείξουν τις προθέσεις τους για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο χώρο ευθύνης τους.

Η νέα υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «περιμένουμε τους δανειστές στις 14 Νοεμβρίου για τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Η στρατηγική

της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη, το έργο στο υπουργείο θα συνεχιστεί συλλογικά» και συμπλήρωσε ότι τα συγκεκριμένα θέματα είναι πολύ σοβαρά και «δεν μπορούν να συζητηθούν στο πόδι και αποσπασματικά».

Η Θεανώ Φωτίου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσει που την ήθελαν ενοχλημένη -έως και εκνευρισμένη- για την τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπογράμμισε:«Έχουμε μία εξαιρετικά άξια νέα υπουργό που ξέρει εξαιρετικά το θέμα. Στο διεθνές στερέωμα έχουμε και νεότερους υπουργούς και σε πολύ μεγάλα πόστα. Το πρόβλημα δεν είναι αν είσαι νέος ή μεγάλος, αλλά αν είσαι αποτελεσματικός, μεθοδικός και ξέρεις το αντικείμενο. Πιστεύω στη νεότητα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος έμεινε σ’ ένα λακωνικό σχόλιο κατά την είσοδό του: «Στόχοι μπαίνουν και θα τους κερδίσουμε».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χρησιμοποίησε κατά την είσοδο του στη Βουλή μία ρήση του Θουκυδίδη:«Μέγα το της θαλάσσης κράτος»(Μεγάλη η δύναμη του κράτους που ελέγχει την θάλασσα) και εξήγησε ότι «ο προκάτοχός μου Θ. Δρίτσας είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να τον εμπιστευτείς» και συμπλήρωσε πως από εδώ και πέρα «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της ναυτοσύνης». «Να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα γιατί η θάλασσα είναι ένα μέσο που μπορεί η χώρα να αποκτήσει παγκόσμια προβολή» είπε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής. Υπάρχει μία πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστούμε, πρόσθεσε.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και πριν από την ορκωμοσία, σχετικά με τις σχέσεις με την εκκλησία, «Μακριά και αγαπημένοι. Σε όλες τις οικογένειες συμβαίνει αυτό», είπε ο νέος υπουργός Παιδείας.

Για προσπάθεια φορολογικών αντισταθμιστικών μέτρων στους νησιώτες έκανε λόγο προσερχόμενος ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει. Υπάρχουν πολλά ζητήματα και χρειάζεται δουλειά» δήλωσε προσερχόμενος ο Δημήτρης Λιάκος.

Η Όλγα Γεροβασίλη, από νέο πόστο πλέον, κατά την προσέλευση στη Βουλή δήλωσε ότι «θα εργαστούμε για ένα παραγωγικό κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα