ΤΣΙΠΡΑΣ: Όσες τράπεζες χρηματοδοτούνται από το ΤΧΣ, να περάσουν στο δημόσιο και να αλλάξουν οι διοικήσεις

12:21 3/4/2013 - Πηγή: BankWars

Επίθεση στην κυβέρνηση έκανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατα την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου.

“Η κυβέρνηση του κ.Σαμαρά είναι έτοιμη να πει «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο κ.Σαμαράς ετοιμάζεται

να υποδεχθεί την τρόικα με μια ανθοδέσμη με «ναι»”, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως στον ΣΥΡΙΖΑ “δεν είναι οι καλύτεροι μαθητές στο ευρωπαϊκό αναμορφωτήριο του κ. Σόιμπλε”. Χαρακτήρισε ανιστόρητους τους εταίρους της κυβέρνησης Σαμαρά, επειδή «δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμόμαστε εμείς» τον ρόλο κάποιων ιστορικών ελληνικών «όχι».

Για την Κύπρο:

Είναι γελοίο να προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την τραγωδία της Κύπρου. Είναι και δική μας τραγωδία» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «άγρια συμμορία με λευκά κολάρα ρήμαξε την Κύπρο». «Δεν πρόκειται να πούμε ναι σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια», δήλωσε ακόμη.

Εκτίμησε, επίσης, ότι μόνο οι Κύπριοι ήταν αποφασισμένοι να αντιδράσουν, όχι η κυβέρνηση, ενώ δεν υπήρχαν και οι κατάλληλες πολιτικές συμμαχίες.

Για τις τράπεζες:

Όσες τράπεζες χρηματοδοτούνται από το ΤΧΣ να περάσουν σε δημόσιο έλεγχο και να αλλάξουν οι διοικήσεις τους, ζήτησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είπε ακόμη πως είναι αδιανόητο να γίνεται ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες κι αυτές να “κυνηγούν” τους πολίτες για τα δάνεια και τις οφειλές τους.

Για την Ε.Ε.:

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να οικοδομήσει συμμαχίες στον ευρωπαϊκό Νότο και όχι μόνο για να αντιστρέψει τον εκβιασμό προς τους δανειστές και να σταματήσει την καταστροφή. «Είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές λιτότητας και όχι τα προβλήματα του ευρώ. Να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά όχι πάση θυσία να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά. Αυτό το «πάση θυσία» υποκρύπτει το «πάση θυσία στο Μνήμόνιο»

Keywords
Τυχαία Θέματα