Β.ΚΟΡΕΑ: Κλιμακώνεται η ένταση με την Ν.Κορέα που βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα

12:07 3/4/2013 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Αμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Κουάν-τζιν δήλωσε σήμερα πως εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το χειρότερο σενάριο της στρατιωτικής επέμβασης, για να εγγυηθεί την ασφάλεια των Νοτιοκορεατών που παραμένουν στην κοινή βιομηχανική ζώνη στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το πρακτορείο YONHAP.

Την είσοδο νοτιοκορεατών εργαζομένων στο «διακορεατικό» βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ εμπόδισε το πρωί η Βόρεια Κορέα, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση στην χερσόνησο.

«Η

Βόρεια Κορέα μας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, ότι επιτρέπει μόνο τις αναχωρήσεις από το Κάεσονγκ και απαγορεύει την είσοδο στο συγκρότημα», δήλωσε ο Κιμ Χιουγκ Σουνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν διευκρίνισε για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου στο βιομηχανικό συγκρότημα.

Εξάλλου, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Νότια Κορέα περιμένει την έγκριση των ΗΠΑ περιμένει η Νότια Κορέα για να παράγει τα δικά της πυρηνικά καύσιμα.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες ότι σχεδιάζει να επανεκκινήσει όλες τις εγκαταστάσεις της στο κύριο πυρηνικό συγκρότημα της Yongbyon, το οποίο είναι κλειστό από το 2007 στο πλαίσιο της συμφωνίας «αφοπλισμός έναντι βοήθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα