Τσίπρας κατά ολιγαρχών – Αδειάζει τον Καλογρίτσα – Τι είπε για τη σχέση με Στουρνάρα

«Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές, δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, δεν έχουμε φίλους εμείς, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του θα εκπέσει το επόμενο δευτερόλεπτο» επισήμανε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αδειάζοντας εμμέσως πλην σαφώς όλους όσοι έχουν…επενδύσει στον επιχειρηματία κ.Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια που έχουν κάνει διεθνώς ρεζίλι τη χώρα.
Α. Τσίπρας:

Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας

Ο πρωθυπουργός είπε οτι συγκρουόμαστε με το κατεστημένο, με αυτό που τόσα χρόνια ξεζούμιζε και στα χρόνια της κρίσης λεηλάτησε την κοινωνία. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της παλιάς Ελλάδας έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση μας. Έχουν κάθε λόγο να το κάνουν γιατί οι ολιγάρχες καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση μας έχει βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνία. Σήμερα η χώρα δεν είναι το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Ανακάμπτουμε χωρίς να αποδεχόμαστε τη λεηλασία της κοινωνίας. Βγαίνουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

«Έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά», επισήμανε, αλλά παραδέχθηκε ότι «προφανώς ο λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας γιατί είματε εξαναγκασμένοι να υλοποιούμε μια συμφωνια προσαρμογής, ηπιότερη μεν αλλά προσαρμογής».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγάζει την κοινωνία όρθια απο την κρίση παρά τις πολλές φορές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. «Δεν έχουμε έρθει για να λάβουμε κυβερνητικές καρέκλες για να διαχειριστούμε την κρίση αλλά να κάνουμε θεσμικές τομές» είπε ο κ. Τσίπρας

Οι σχέσεις κυβέρνησης-ΤτΕ πρέπει να προστατεύουν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι «με τις δηλώσεις του απάντησε ηχηρά στη ΝΔ, αναγνωρισε οτι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα»

«Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον εκάστοτε διοικητή της ΤτΕ οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό πλαίσιο και να προστατεύουν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Ισχύει η δέσμευση για πάγωμα οφειλών στον ΟΑΕΕ

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είπε ότι προχωράνε με τις συνήθεις δυσκολίες. «Όχι μόνο θα τελειώσουμε με τη δόση μέχρι το τέλος του μήνα αλλά επί της ουσίας θα προχωρήσουν όσα δεσμευθήκαμε. Πρώτα και κύρια το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ που θα ανακουφίσει χιλιάδες επαγγελματίες»

Σε σχέση με το χρέος είπε ότι «οι εξελίξεις για το χρέος θα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του περασμένου Μαίου και σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Α.Τσίπρας επανέλαβε τη φράση «τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά» που είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας αυτή τη φορά ότι «δεν έχουν δόντια να δαγκώσουν, θα τα καταφέρουμε».

Α. Τσίπρας: Τελείωσαν οι προνομιακές σχέσεις της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα