Τρόμος στη Wall Street από τη μετάλλαξη Δέλτα – Έχασε 725 μονάδες ο Dow

Με μεγάλη πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εξαιτίας της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού και των ανησυχιών για το ενδεχόμενο αυτή να ανακόψει την πορεία ανάκαμψης των οικονομιών.

Σε ομιλία του σήμερα για την αμερικανική οικονομία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η πορεία της ανάκαμψης θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία. Επισήμανε παράλληλα ότι τέσσερις μόλις πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αποτελούσαν το 40% στο σύνολο των κρουσμάτων την

προηγούμενη εβδομάδα.

“Γι’ αυτό σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε”, δήλωσε ο Μπάιντεν. “Εμβολιαστείτε τώρα”.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 725 μονάδων (-2.34%) στις 33.962 μονάδες. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 4.258,49 μονάδες (-1,59%) και ο  Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.274,98  μονάδες (-1,06%).

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα την περασμένη χρονιά κατά τη διάρκεια των lockdown, αλλά είχαν ανακάμψει τελευταία, εν μέσω ελπίδων για άνοιγμα της οικονομίας.

Το αρνητικό κλίμα ενισχύεται λόγω της εμφανιζόμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ- Ευρώπης και Κίνας, μετά από τις κατηγορίες ότι η κινεζική κυβέρνηση στρατολόγησε μισθοφόρους χάκερ για να εισβάλλει στα δίκτυα χιλιάδων οργανισμών, επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, αξιοποιώντας κενά ασφάλειας στο λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Microsoft Exchange.

 

Σημαντικές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα