Ολάντ: Παγκόσμια απειλή το Ισλαμικό Κράτος – Δύο νεκροί τρομοκράτες από την επιχείρηση στο Παρίσι

(upd) Παγκόσμια απειλή χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους τρομοκράτες. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μετά την έκτακτη σύσκεψη για τη σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Παρίσι, θα μεταβεί σε Ουάσινγκτον και Μόσχα προκειμένου να συνομιλήσει με τους ομολόγους του Ομπάμα και Πύτιν,
για τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου κατά του Ισλαμικού Κράτους.Δύο νεκροί από την επιχείρηση της αστυνομίαςΟλοκληρώθηκε η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας κατά ομάδας τρομοκρατών σε δύο διαμερίσματα στην περιοχή Σεντ Ντενί του Παρισιού, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση της Γαλλίας.Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δύο τρομοκράτες είναι νεκροί, ενώ πραγματοποιήθηκαν επτά συλλήψεις. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των υπόπτων.Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη από τις 04:30 τα ξημερώματα.ΝΩΡΙΤΕΡΑΣε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείριση στο Παρίσι, στην περιοχή του Σεντ Ντενί, για τη σύλληψη του εγκεφάλου της επίθεσης Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ και ομάδας τρομοκρατών, οι οποίοι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ετοίμαζαν νέο χτύπημα στο επιχειρηματικό κέντρο του Παρισιού La Defense.Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι στο διαμέρισμα που εισέβαλε η αστυνομία βρισκόταν τελικά ο Αμπαούντ.Μέχρι στιγμής τρεις είναι οι νεκροί, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ένας εξ αυτών είναι πολίτης που διερχόταν από το σημείο της συμπλοκής. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μια εκ των νεκρών είναι γυναίκα που ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά και ανατινάχθηκε.Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία έχουν γίνει επτά συλλήψεις, ενώ έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί. Στους δρόμους του Παρισιού, που θυμίζει πολιορκημένη πόλη, βρίσκονται 15.000 στρατιώτες.Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας επενέβη με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid.

Ο Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, πιστεύεται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα το οποίο έχει περικυκλώσει η αστυνομία στο Σεν Ντενί, το προάστιο αυτό που βρίσκεται κοντά στο Σταντ ντε Φρανς, μια από τις περιοχές στις οποίες έγιναν οι επιθέσεις της Παρασκευής, δήλωσε παράλληλα δικαστική πηγή.

Ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός ύποπτος, που είναι ενεργό μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκεται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα που αποτελεί τον στόχο της εφόδου της αντιτρομοκρατικής και στο οποίο πιστεύεται ότι έχουν οχυρωθεί δύο ως τέσσερις ύποπτοι.

Έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας στη Γερμανία υπό την Καγκελάριο Μέρκελ

Έκτακτη συνεδρίαση υπό τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και βασικά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα για θέματα ασφαλείας, μετά την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας- Ολλανδίας στο Ανόβερο, όπως δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές.

Η συνεδρίαση, στην οποία είναι πιθανό να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, θα πραγματοποιηθεί μετά το τακτικό υπουργικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών BfV Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να υποκύψει στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

Σόιμπλε: Στρατός και στο εσωτερικό της Γερμανίας αν δεχθούμε τρομοκρατική επίθεση

Αξίζει να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο χρήσης των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της Γερμανίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με το βλέμμα στις συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

«Εάν είχαμε μια κατάσταση όπως αυτή στο Παρίσι, ενδεχομένως με επιθέσεις σε τρία-τέσσερα σημεία, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνατότητες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση χθες το βράδυ στο Ντίσελντορφ, όπως μεταδίδει η «Rheinische Post».

Απειλές σε δρομολόγια της Air France

Δύο πτήσεις της Air France από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι άλλαξαν χθες το βράδυ πορεία έπειτα από ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές για την ύπαρξη βόμβας στα δύο αεροπλάνα, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα των δύο αεροσκαφών είναι ασφαλή.

Συγκεκριμένα, ένα Airbus A-380 που είχε αναχωρήσει από το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια προσγειώθηκε στο Σολτ Λέικ Σίτι, στην Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ, όπου οι επιβάτες και το πλήρωμα αποβιβάστηκαν και οδηγήθηκαν στον τερματικό σταθμό.

Άλλη πτήση που είχε αναχωρήσει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ουάσιγκτον-Ντάλες της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσιγκτον άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χάλιφαξ στη Νέα Σκωτία στον Καναδά, όπου επίσης αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα