ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο βομβιστής δεν θα μπορέσει να μιλήσει λέει ο δήμαρχος της Βοστώνης

Η κατάσταση της υγείας του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης είναι πολύ σοβαρή και υπάρχει το ενδεχόμενο να μη συνέλθει ποτέ αποκάλυψε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο δήμαρχος της Βοστώνης Τομ Μενίνο.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει τραυματιστεί σοβαρά και δεν είναι σε θέση να μιλήσει μετά το ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας επί 24 ώρες προκειμένου να τον εντοπίσουν.

«Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε ποτέ σε θέση να τον ανακρίνουμε»,

πρόσθεσε ο δήμαρχος, καθώς εκφράζονται φόβοι πως, ακόμη και αν επιζήσει των τραυμάτων, ενδέχεται να χάσει την ομιλία του για πάντα.

Ο 19χρονος Τσετσένος είχε αυτοτραυματιστεί στη γλώσσα και το λαιμό, πιθανότατα από προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Οι συνήγοροί του πάντως κατά πάσα πιθανότητα θα επικαλεστούν το νεαρό της ηλικίας του και τη διανοητική του κατάσταση για να αντιμετωπίσουν την πιθανή απαγγελία κατηγοριών που επισύρουν τη θανατική ποινή, όπως υποστήριξαν ειδικοί αναλυτές.

Από την άλλη, ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές προέτρεψαν τον πρόεδρο Ομπάμα να διατάξει τη δίκη του 19χρονου βάσει του δικαίου του πολέμου ως «εχθρού πολεμιστή», ακριβώς όπως αντιμετωπίσθηκαν και οι κρατούμενοι στη φυλακή της Βάσης του Γουαντάναμο στην Κούβα, ώστε η εκδίκαση της υπόθεσης να γίνει από στρατοδικείο κι όχι από πολιτικό δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα