ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΒΟΣΤΩΝΗ: Ευρώπη, Ρωσία και ΝΑΤΟ καταδικάζουν την επίθεση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βορειοατλαντική Συμμαχία καταδίκασαν απερίφραστα την Τρίτη την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης από την οποία τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 180 τραυματίστηκαν.

«Καταδικάζω τις αποτρόπαιες πράξεις που σημειώθηκαν στην Βοστόνη και λυπούμαι βαθύτατα για το τραγικό τους αποτέλεσμα και την απώλεια ζωών αθώων», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Ακόμη, ο Βαν Ρομπέι απαίτησε «οι υπεύθυνοι

για αυτές τις ωμότητες να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», εκφράζοντας παράλληλα τα «συλλυπητήρια και την υποστήριξη της ΕΕ στον αμερικανικό λαό».

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στην Βοστώνη εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημείωσε η κ. Μέρκελ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα» σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Παράλληλα, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον δήλωσε «σοκαρισμένη» και κατήγγειλε αυτές τις «απεχθείς πράξεις».

«Σε αυτό το στάδιο, δεν γνωρίζουμε ποιος πυροδότησε τις βόμβες, αλλά δηλώνω χωρίς καμιά επιφύλαξη ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Παραμένουμε στο πλευρό των αμερικανών φίλων μας».
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα τα συλλυπητήριά του στον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη και του πρότεινε τη βοήθεια της Ρωσίας στην έρευνα γι’ αυτό το “βάρβαρο έγκλημα”.

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, “ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδικάζει αυστηρά αυτό το βάρβαρο έγκλημα και εκφράζει την πεποίθηση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν εξάλλου “υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές”.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος» από την επίθεση. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν στους ανθρώπους στη Βοστόνη και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο Ράσμουσεν σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα