ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Την Κυριακή η υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης

Με υπουργική απόφαση που θα δημοσιευθεί την Κυριακή θα αποφασιστούν οι σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Το νομοσχέδιο συζητείται με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για μία «κρίσιμη διαδικασία» γιατί αύριο θα ανακοινωθούν και τα δύο σενάρια

για την ανακεφαλαιοποίηση και εξήγησε ότι το νομοσχέδιο δεν μπορούσε να κατατεθεί νωρίτερα για «ήταν πολλά πράγματα που δεν ξέραμε μέχρι τελευταία στιγμή», όπως η εξειδίκευση της απόφασης του Eurogroup στην οποία προβλέπεται bail-in για τους senior bond holders.

«Ακόμη και σήμερα είναι δύσκολο να είναι όλες οι λεπτομέρειες μέσα στο νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναφέροντας ότι την Κυριακή θα βγει η μετατροπή των τιμών των προνομιούχων μετοχών σε κοινές, τι θα γίνει με τα cocoos(μετατρέψιμα ομόλογα σε μετοχές) κ.α. «Την Δευτέρα το πρωί, που θα ανοίξουν οι αγορές, θα έχουμε και το νομοσχέδιο και την υπουργική πράξη», δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

ΝΑΙ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ψηφιστεί ως το Σάββατο (31/10) το βράδυ, με τη θετική ψήφο, πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των βουλευτών των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα