ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πως θα αντιμετωπίσουν τα “κόκκινα δάνεια” – Τι να περιμένουν οι δανειολήπτες

Σε πρώτο πλάνο μπαίνουν τα “κόκκινα δάνεια” για τις τράπεζες.

Αναμένεται να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση των δανειοληπτών που έχουν εκκρεμότητες με πολλές τράπεζες αλλά και καλύτερη “οργάνωση” των εν λόγω δανείων στα βιβλία των τραπεζών,

βάσει της οποίας προβλέπεται η δημιουργία μίας «bad bank» σε κάθε τράπεζα.

Απο εκεί κι έπειτα, κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά ώστε προς το τέλος του 2014 να έχουν διαχωριστεί οι περιπτώσεις όσων πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν από τις άλλες.

Οι δανειολήπτες θα πρέπει να περιμένουν μεγαλύτερη ευελιξία σε θέματα διακανονισμών με ετήσιο, ή διετή, ορίζοντα, αφού βέβαια αποδεικνύουν –κυρίως με εισοδηματικά κριτήρια– ότι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Επίσης, θα συνεχιστούν οι διακανονισμοί με την πληρωμή μόνο τόκων ή με την παροχή περιόδου χάριτος για ένα ή δύο χρόνια, ανάλογα με τον τύπο του δανείου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε πελάτη.

Σε ότι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, η Τρόικα έχει ζητήσει αυστηροποίηση του πλαισίου για τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν βιώσιμα πλάνα. Οι τράπεζες θέλουν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών δανείων όμως η BlackRock εντόπισε αρκετές περιπτώσεις “αδικαιολόγητων” αναχρηματοδοτήσεων. Στόχος των τραπεζών είναι να δώσουν βάρος στις επιχειρήσεις που εκτιμούν ότι έχουν προοπτικές.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πως θα αντιμετωπίσουν τα “κόκκινα δάνεια” – Τι να περιμένουν οι δανειολήπτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα