Τράπεζες: Γιατί ήταν αποδοτική η συνάντηση Ελλήνων τραπεζιτών με Τόμσεν – Βελκουλέσκου

Τα «κόκκινα» δάνεια και η πίεση που δημιουργούν στις ελληνικές τράπεζες, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) με υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ουάσινγκτον.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Ν. Καραμούζης,

ο πρόεδρος της Πειραιώς Γ. Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρ. Μεγάλου και οι Γενικοί Διευθυντές της Alpha Α. Θεοδωρίδης και Β. Ψάλτης.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν και η εκπρόσωπος του Ταμείου στη Τρόικα, Ντέλια Βελκουλέσκου που συμμετείχαν στη συνάντηση, παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην ικανότητα των τραπεζών να αντέξουν τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν από το μεγάλο ποσοστού κεφαλαίων που αντιστοιχούν σε αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις.

Από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών, τονίστηκε ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και αισιόδοξες για την επίτευξη των στόχων μείωσης των κόκκινων δανείων, αλλά και για τα αποτελέσματα των stress tests του 2018. Μάλιστα, θεωρούν ότι οι στόχοι θα ξεπεραστούν αφού ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Εκτιμάται ότι το ΔΝΤ δεν θα επανέλθει με …βολές για την αναγκαιότητα της ανακεφαλαοποίησης των τραπεζών, προτού ολοκληρωθούν τα stress tests την άνοιξη του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα