ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έρχεται η τρόικα, ξεμπλοκάρουν οι εξελίξεις – Οριστικά στη βουλή ο νόμος για τις τράπεζες

Ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση του νομοσχεδίου περί ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι βουλευτές του κυβερνητικού σχήματος έχουν πειστεί για το όφελος του Ελληνα φορολογούμενου που θα προκύψει από τις δράσεις που θα επιτρέπει ο νέος νόμος να γίνουν από το ΤΧΣ (δυνατότητα δημοσίων προτάσεων και Αύξηση Κεφαλαίου της Eurobank).

Με τον ερχομό της τρόικας στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι ξεμπλοκάρει και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress test.

Ετσι,

οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και αμέσως μετά θα κατατεθεί το νομοσχέδιο περί ανακεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις αρχές του επόμενου μήνα. Με αυτές τις εξελίξεις, θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

Σύμφωνα πληροφορίες της εφημερίδας ‘Εθνος, οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς επενδυτές που προτίθενται να τοποθετηθούν δεν σταμάτησαν ποτέ. Οι συνεχείς επαφές του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, Χρήστου Μεγάλου, με τους διεθνείς επενδυτές κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον τους, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση που προκλήθηκε κυρίως με ευθύνη της τρόικας λόγω της ευρύτερης διαπραγμάτευσης στην οποία οι δανειστές διαπίστωσαν τεράστια κενά, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις της χώρας και δεν προχωρούσε με την αξιολόγησή της.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα για τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από την επεξεργασία της μελέτης της BlackRock, η οποία γίνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή αναμένονται μέσα στο ερχόμενο 10ήμερο.

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έρχεται η τρόικα, ξεμπλοκάρουν οι εξελίξεις – Οριστικά στη βουλή ο νόμος για τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα