Η μεγάλη (πολιτική) κόντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ – Αρνούνται να παραδώσουν οι γιατροί, επιμένει η κυβέρνηση

Μεγάλη πολιτική κόντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας καλεί το προσωπικό να παραδώσει τα κτήρια ώστε με το νέο νόμο να ανοίξουν κξανά σε 30 μέρες, ενώ οι γιατροί και το προσωπικό αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά. Πρόκειται για την κορύφωση ενός πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος των ασφαλισμένων, οι οποίοι, εδώ που τα λέμε, καθόλου καλά δεν …πέρασαν με το ισχύον καθεστώς όλα τα προηγούμενα χρόνια…

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

που αρνούνται να παραδώσουν τα κτήρια των πολυιατρείων απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για τις τυχόν απώλειες ή τις καταστροφές, είπε, μιλώντας στο Mega.

«Κάθε καταστροφή και του 1 ευρώ θα καταλογιστεί σε αυτούς που δεν παρέδωσαν. Όποιος θέλει να κάνει κατάληψη σε δημόσια περιουσία θα αναλάβει και την ευθύνη», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το ΦΕΚ για το κλείσιμο των πολυιατρείων θα βγει σήμερα και εκτίμησε ότι θα παραδοθεί το 99% των κτηρίων.

Σημειώνεται ότι λήγει σήμερα η διορία που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παραδοθούν τα κτήρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του Οργανισμού και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Τα πολυϊατρεία θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και στη συνέχεια θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Οι γιατροί, ωστόσο, του ΕΟΠΥΥ αρνούνται να παραδώσουν τα κτήρια και διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από μονάδες του Οργανισμού.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ της χώρας, μηδενός εξαιρουμένου, κλείνουν για 30 ημέρες και όχι για πάντα, δήλωσε στον τ/σ ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης.

Τα πολυϊατρεία, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, θα ανοίξουν σε έναν μήνα υπό το νέο καθεστώς. Αυτό γίνεται «για να ενωθούν τα δύο συστήματα που ήταν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», διευκρίνισε.

Όσον αφορά στο πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «ο κόσμος τρεις μήνες που κάνουν απεργία οι γιατροί και είναι κλειστά πώς εξυπηρετείται; Τρεις μήνες κλειστά είναι» και πρόσθεσε ότι «όπως εξυπηρετούνται αυτούς τους τρεις μήνες της απεργίας, δηλαδή μέσα από τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που εξακολουθούν να λειτουργούν, μέσω των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων, και μέσω των κέντρων υγείας του ΕΣΥ, έτσι θα εξυπηρετηθούν και για τον ένα μήνα που γίνεται αυτή η διοικητική συνένωση».

«Όλοι όσοι φωνάζουνε έπρεπε να μου πουν γιατί δεν φώναζαν τρεις μήνες που κάνανε απεργία. Τώρα το θυμηθήκανε;»
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις Μονάδες τους, προκειμένου «να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμό τους», χαρακτηρίζοντας « παράνομη την ενέργεια του προέδρου του ΕΟΠΥΥ να προβεί επειγόντως αύριο σε βίαιη σφράγιση όλων των Μονάδων, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Η ακραία νεοφιλελεύθερη και άκρως επικίνδυνη για τον τόπο μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με μια κίνηση πρωτοφανούς κυνισμού και αναλγησίας βάζει λουκέτο στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΠΥ, πριν καν μάλιστα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος Γεωργιάδη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ μπαίνει λουκέτο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο «μνημονιακός στόχος της πλήρους κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος υγείας και της ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του».

Original article: Η μεγάλη (πολιτική) κόντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ – Αρνούνται να παραδώσουν οι γιατροί, επιμένει η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα