ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έως τις 9 Νοεμβρίου οι αλλαγές στο αναβαλλόμενο φόρο – Έκθεση Goldman Sachs

Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές αρχές θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 9 Νοεμβρίου προκειμένου να προχωρήσουν στις τροποποιήσεις που θα υποδείξει η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) στο νόμο για την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών διατυπώνουν αναλυτές της Goldman Sachs σε τελευταία έκθεση τους.

Η έκθεση αναφέρει ότι ενδεχομένως η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή να αμφισβητήσει τεχνικές

πτυχές της πρόσφατης νομοθεσίας που επιτρέπει στις ελληνικές τράπεζες να μετατρέπουν μέρος των αναβαλλόμενων φορολογικών περιουσιακών στοιχείων (DTA) σε αναβαλλόμενες φορολογικές πιστώσεις (DTC).

Η Goldman Sachs αναφέρει πως η προθεσμία που έχει δοθεί στις τράπεζες για την υποβολή των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης, ήτοι εντός δύο εβδομάδων από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων υποδηλώνει ότι οι Έλληνες νομοθέτες θα πρέπει να στοχεύουν στην τροποποίηση της νομοθεσίας για το αναβαλλόμενο φόρο έως τις 9 Νοεμβρίου.

Η Goldman τονίζει πως τα σχεδία αναδιάρθρωσης των τραπεζών είναι σταθερά στο επίκεντρο, ενώ αναφέρει πως εξακολουθεί να διατηρεί την προτίμησή για τις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, για τις οποίες βλέπει χαμηλότερο κίνδυνο απίσχνανσης στο εγγύς μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα