ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Υποβάθμισε Commerzbank και Hypothekenbank η Moody’s

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης δύο γερμανικών τραπεζών (Commerzbank και Hypothekenbank Frankfurt) προέβη την Τρίτη η Moody’s.

Ειδικότερα, ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση για τα μακροπρόθεσμα αξιόχρεα της Commerzbank, της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, κατά μία βαθμίδα στο Baa1 από A3 αρνητικό, καθώς και για τα αντίστοιχα αξιόχρεα της Hypothekenbank στο Baa3/P-3

από Baa2/P-2 αρνητικό. Παράλληλα, διατήρησε σταθερή την αξιολόγηση για τους βραχυπρόθεσμους τίτλους των δύο τραπεζών στο Prime-2 με σταθερό outlook.

Ο οίκος απέδωσε την υποβάθμιση σε έναν συνδυασμό παραγόντων που προέρχονται τόσο από τα στοιχεία των τραπεζών όσο και από εξωγενείς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η διατήρηση της αδύναμης κερδοφορίας δεδομένων των αναιμικών αποτελεσμάτων της περυσινής χρήσης που εμφάνισε η Commerzbank, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας λιανικής τραπεζικής στη Γερμανία. Παρά την ισχυρή κεφαλαιοποίηση της Commerzbank, ο οίκος εκτιμά πως η τράπεζα παραμένει ευάλωτη σε ενδεχόμενη αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα