ΚΥΠΡΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τρόικα και Δημητριάδης ξηλώνουν τους τραπεζίτες

Την παραίτηση των διοικητικών συμβουλίων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας ζήτησαν η τρόικα και οι κυπριακές αρχές, για να διευκολυνθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος.

Απομακρύνεται ο CEO

της Τράπεζας Κύπρου , Γ. Κυπρή, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρoυ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αναγκάστηκε σήμερα σε παραίτηση, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από επίσκεψη, το πρωί, κλιμακιου της τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα κατά την οποία απαίτησε, όπως στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης παραιτηθεί το ΔΣ της Τράπεζας.

Με βάση το νόμο που ψηφίστηκε για εξυγίανση των τραπεζών (resolution), η σχετική απόφαση φαίνεται να λαμβάνεται από το διαχειριστή που διορίστηκε χθες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, «στην παρουσία της τρόικας, του υπουργείου οικονομικών, του υφυπουργού παρά τω προέδρω και του διοικητή αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους διευθύνοντες συμβούλους και τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών να παραιτηθούν».

Χθες είχε ανακοινωθεί ότι είχαν υποβάλει την παραίτησή τους ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Ανδρέας Αρτέμης και τα μέλη Βασίλης Ρολόγης, Κώστας Σεβέρης, Άννα Διογένους και Τάκης Αράπογλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο, όμως, δεν απεδέχθη τις παραιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα