Σοκ στην Υεμένη με 74 παιδιά νεκρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

18:51 7/4/2015 - Πηγή: BankWars
Μαίνονται οι μάχες στην Υεμένη μεταξύ των ανταρτών Χούντι και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων κατά τις οποίες τουλάχιστον 74 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 44 έχουν τραυματιστεί μέσα σε δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, πάνω από 100.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομεία και στο σύστημα ύδρευσης.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF για την Υεμένη, Τζουλιάν Χάρνεις δήλωσε πως τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα, ενώ επισήμανε πως πολλά σκοτώνονται,

αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, απειλείται η υγεία τους και η εκπαίδευσή τους διακόπτεται.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Πάνω από 540 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.700 έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις στην Υεμένη από τις 19 Μαρτίου».

Την ίδια στιγμή, πάνω από 100.000 είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες περιοχές της Υεμένης, ενώ την ίδια στιγμή, η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο επιδημιών.

Το προσωπικό στα νοσοκομείο δίνει πραγματική μάχη για να περιθάλψει τους τραυματίες, ενώ πολλές είναι οι ιατρικές εγκαταστάσεις που έχουν πληγεί από τις επιθέσεις. Μάλιστα, τρεις εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, εκ των οποίων και ένας οδηγός ασθενοφόρου έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

«Οι συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνες τώρα. Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και ακόμα και ασθενοφόρα έχουν κλαπεί», δήλωσε εκπρόσωπος της UNICEF, Γκαμίλα Χιμπατουλάχ.

Στο μεταξύ, το σύστημα ύδρευσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς σε πολλά σημεία έχει υποστεί ζημιές, με αποτέλεσμα να μην διοχετεύεται ομαλά το νερό, ενώ σε κάποιες περιοχές υπάρχουν αναφορές για συσσώρευση νερού στους δρόμους ή για υπερχείλιση λυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα