Τραμπ: Η βασιλεία του τρόμου τελείωσε – Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο

01:10 4/1/2020 - Πηγή: BankWars

Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ σε διάγγελμα στο οποίο και προχώρησε στο περιθώριο της εξολόθρευσης του Ιρανού Στρατηγού Κασέμ Σουλειμανί κατά την διάρκεια αεροπορικής επιδρομής κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως ενέργεια που στόχο είχε να θέσει οριστικό τέλος στο ενδεχόμενο μια σύρραξης ο πρόεδρος τον ΗΠΑ ανέφερε πως ο Σουλεϊμανί

προκάλεσε τον θάνατο αθώων ανθρώπων, με το, όπως το χαρακτήρισε, αρρωστημένο πάθος του, συμβάλλοντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο μακριά όσο το Λονδίνο και το Νέο Δελχί.

Παράλληλα τόνισε πως η βασιλεία του τρόμου του έχει τελειώσει.

«Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τα θύματα του Σουλεϊμανί και αισθανόμαστε ανακούφιση γνωρίζοντας πως η εποχή της τρομοκρατίας του τελείωσε.

Ο Σουλεϊμανί προέβαινε σε τρομοκρατικές ενέργειες προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Μέση Ανατολή τα τελευταία 20 χρόνια, πρόσθεσε εκφράζοντας την πεποίθηση πως αυτό που έκαναν ΗΠΑ  έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό.

“Οι ζωές πολλών αθώων θα είχαν σωθεί.”

Μόλις πρόσφατα ο Σουλεϊμανί ηγήθηκε της βίαιης καταστολής των διαδηλωτών στο Ιράν, όπου περισσότεροι από 1000 αθώοι πολίτες βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από την ίδια τους την κυβέρνηση πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Ως πρόεδρος, το μεγαλύτερο καθήκον μου είναι η υπεράσπιση του έθνους μας και των πολιτών του. Χθες το βράδυ υπό την υπόδειξή μου, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών εκτέλεσε επιτυχώς ένα άψογο χτύπημα ακριβείας που σκότωσε τον νούμερο ένα τρομοκράτη οπουδήποτε στον κόσμο, τον Κασέμ Σουλεϊμανί”, ανέφερε προσθέτοντας πως στα μελλοντικά σχέδια του Σολεϊμανί ήταν και επιθέσεις εναντίον Αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικού προσωπικού.

Αυστηρό μήνυμα προς το καθεστώς του Ιράν

«Τρέφω βαθύ σεβασμό για τον ιρανικό λαό, είναι ένας εκπληκτικός λαός με μακρά κληρονομιά και αστείρευτες δυνατότητες. Δεν θέλουμε την αλλαγή του καθεστώτος, ωστόσο η δραστηριότητα του ιρανικού καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένης της επιστράτευσης μαχητών προκειμένου να αποσταθεροποιηθούν οι γείτονές τους, πρέπει να τελειώσει και πρέπει να τελειώσει τώρα» είπε και συνέχισε: «Το μέλλον ανήκει στον ιρανικό λαό, εκείνους που ζητούν ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία, όχι στους δολοπλόκους τρομοκράτες που βυθίζουν το έθνος τους προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το αιματοκύλισμα στο εξωτερικό».

Παρότι τόνισε πως η Αμερική δεν επιθυμεί την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν, στη συνέχεια του διαγγέλματος του ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ευθέως την Τεχεράνη με επέμβαση: «Οι ΗΠΑ διαθέτουν τον καλύτερο στρατό, ανώτερο από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο. Έχουμε τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο. Αν τα αμερικανικά συμφέροντα απειλούνται, έχουμε εντοπίσει όλους τους στόχους και είμαι έτοιμος να αναλάβω την όποια αναγκαία δράση… και αυτό αφορά κατά κύριο λόγο το Ιράν».Μετά τον Αλ Μπαγκντάντι, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχαίρει σήμερα και για την εξόντωση ενός ακόμη «τέρατος», όπως χαρακτήρισε τον Ιρανό Στρατηγό, Κασέμ Σουλεϊμανί. «Υπό την ηγεσία μου, καταστρέψαμε τον ISIS, το Χαλιφάτο και πρόσφατα οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν τον τρομοκράτη ηγέτη, γνωστό ως Αλ Μπαγκντάντι. Ο κόσμος είναι ασφαλέστερος χωρίς αυτά τα τέρατα» είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε λέγοντας: «Η Αμερική θα επιδιώκει πάντα την ευημερία καλών ανθρώπων, υπέροχων ψυχών, ενώ αναζητά ειρήνη, αρμονία και φιλία με όλα τα έθνη του κόσμου. Σας ευχαριστώ, ο θεός να σας ευλογεί, να ευλογεί τον αμερικανικό στρατό και το αμερικανικό έθνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα