Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο!

[upd] Λίγες ώρες μετά το σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους ψαράδες που πυροβόλησαν κατά Ελλήνων αλιέων στη Λέρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στη διάσκεψη των πρεσβευτών, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει περίεργα πράγματα «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία

ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε και την Κύπρο για επιθετική στάση απέναντι στη χώρα του.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν κατά Ελλήνων σε ελληνικά χωρικά ύδατα

Καταγγελία για επίθεση Τούρκων ψαράδων εναντίον τους κάνουν Έλληνες ψαράδες. Δέχτηκαν πυροβολισμούς στα ανοικτά της Λέρου, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που μετέδωσε η τηλεόραση του “Alpha”, το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής και οι Έλληνες ψαράδες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και να ειδοποιήσουν το Λιμενικό.

Όλα συνέβησαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 9 το πρωί. Οι Έλληνες ψαράδες είχαν αφήσει αλιευτικά εργαλεία κοντά στο νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους Τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα