Τουρκία: Η λίρα στο “γκρεμό”, οι πολίτες στα σ/μ για καφέ-ζάχαρη με δελτίο – Αλλάζουν ανά ώρα οι τιμές σε αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά

Η κατρακύλα της τουρκικής λίρας θα αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες και στο πλαίσιο αυτό και οι Τούρκοι σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν κάποια κλασικά προϊόντα, όπως καφέ και ζάχαρη. Γι’ αυτό το λόγο έχει τεθεί ένα όριο στις αγορές, δύο πακέτα από κάθε προϊόν, καθώς και οι εισαγωγείς δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν για να τα αγοράσουν.

Η υποτίμηση της λίρας προκαλεί αναταραχές και στις εισαγωγές αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά, καθώς οι τιμές αλλάζουν πια ανά ώρα.

Κατακρημνίστηκε 15% η τουρκική λίρα! Αγανάκτηση πολιτών – Πάνω από 13 λίρες το δολάριο

Ο βασικός μισθός των Τούρκων εργαζομένων έχει πέσει κάτω από τα 200 ευρώ, είναι δηλαδή λιγότερος ακόμα και από χώρες όπως η Κίνα και η Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το βασικό μισθό αμείβονται οι μισοί εργαζόμενοι της Τουρκίας.

Χαρακτηριστική είναι η σύγκριση που έγινε στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου FOX TV.

«Ο βασικός μισθός στην Κίνα είναι στα 340 δολάρια. Την Κίνα την γνωρίζαμε ως  η χώρα που οι άνθρωποι εργάζονται για ένα πιάτο ρύζι. Σήμερα είναι στα 340 δολάρια. Η Αλβανία στα 275 δολάριο ο βασικός μισθός. Η χώρα μας η Τουρκία, ο βασικός μισθός στα 209 δολάρια!», εξήγησε ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως, επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα σημειώνοντας ότι ελπίζει στους επενδυτές.

Μάλιστα, σήμερα Τετάρτη θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κάποτε η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορούσε ότι ήταν ο χρηματοδότης του πραξικοπήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα