Τουρκία: Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Μπλίνκεν – Φιντάν για το Μεσανατολικό

Χωρίς να γίνουν δηλώσεις τελείωσε η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα. Βασικό θέμα στη συνάντηση, που διήρκεσε δύο ώρες και 40 λεπτά, ήταν οι εξελίξεις στη Γάζα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Άντονι Μπλίνκεν έφυγε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα αναχωρήσει αμέσως για το Τόκιο.

Η ψυχρότητα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι εμφανής μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι

η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και τις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή και τη στήριξή τους στο Ισραήλ. Για την τουρκική πλευρά σημείο τριβής είναι και η αμερικανική στήριξη στις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» που απαρτίζονται κυρίως από Κούρδους πολιτοφύλακες.

Ενδεικτική της ψυχρότητας ήταν η χθεσινοβραδινή, χαμηλού επιπέδου, υποδοχή του Άντονι Μπλίνκεν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας, όπου τον υποδέχτηκε από τουρκικής πλευράς ο αντινομάρχης Άγκυρας Ναμίκ Κεμάλ Ναζλί και η διευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδια για τις διμερείς πολιτικές σχέσεις, πρέσβειρα Γιαπράκ Μπαλκάν, όπως επισημαίνει ο φιλοκυβερνητικός Τύπος.

Keywords
Αναζητήσεις
tourkia-choris-diloseis-i-synantisi-blinken--fintan-gia-to-mesanatoliko.htm
Τυχαία Θέματα