“Το “όχι” Σαμαρά σε νέα μέτρα ανησυχεί την τρόικα” γράφουν οι FT

To “όχι” του Έλληνα πρωθυπουργού στη λήψη νέων μέτρων προβληματίζουν την τρόικα, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως περιμένει περισσότερη βοήθεια από τους Ευρωπαίους

εταίρους του παραπέμποντας στη συμφωνία του Νοεμβρίου που κάνει λόγο για ανακούφιση της Ελλάδας από το χρέος μόλις η Αθήνα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και ο κ. Σαμαράς όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει την επίτευξη του στόχου στο τέλος του χρόνου.

Κορυφαία στελέχη της τρόικας, ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ανησυχία τους για την επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού πως ενδεχόμενη νέα βοήθεια δεν θα συνοδεύεται από περισσότερη λιτότητα, μια υπόσχεση την οποία δεν θα μπορέσει να τηρήσει.

Η διάσταση απόψεων επί του θέματος εντείνει τη διαμάχη για το εάν οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να υποστούν περισσότερες ζημιές δεχόμενοι κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, όπως προβλέπει η συμφωνία του Νοεμβρίου και τι άλλα βάρη θα φορτωθεί η Ελλάδα προκειμένου να διασωθεί για ακόμα μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα