Τι ειπώθηκε στο «μυστικό δείπνο» του Ασμουσεν με έλληνες επιχειρηματίες

Επιχειρηματικό δείπνο παρέθεσαν οι κ. Ζανιάς και Τουρκολιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, αντίστοιχα στον Γεργκ Άσμουσεν χθες στο εστιατόριο Ιθάκη της Βουλιαγμένης, απουσία πολιτικών.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν κατ’ ιδίαν τον κ. Άσμουσεν για την οικονομική πραγματικότητα της Ελλάδας, προτείνοντας λύσεις για ταχύτερη έξοδο από την κρίση και

επιστροφή στην ανάπτυξη με ταυτόχρονη καταπολέμηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της ρευστότητας και τα προβλήματα που αυτή προκαλεί στις επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηματίες επισήμαναν στον Γ. Ασμουσεν πόσο σημαντική είναι τη συμβολή της ΕΚΤ ώστε να γίνει εφικτή και πιο γρήγορη η επιστροφή -σε σχέση με το Δημόσιο- του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις αγορές κεφαλαίου.

Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη εκπόνησης ενός ευρύτερου σχεδίου, το οποίο θα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, προβλέποντας προώθηση μεταρρυθμίσεων σε επιμέρους τομείς όπως η φορολογία, τα αναπτυξιακά κίνητρα, το ενεργειακό κόστος, η απονομή δικαιοσύνης και το χωροταξικό πλαίσιο.

Στο δέιπνο συμμετείχαν:

Μιχάλης Τσάμαζ, Πρόεδρος ΟΤΕ, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Εφοπλιστής και Πρόεδρος του Costa Navarino, της μεγαλύτερης τουριστικής επένδυσης των τελευταίων ετών), Δημήτρης Μαντζούνης της ALPHA BANK, Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος του Βιομηχανικού Ομίλου και Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita (οι δύο τελευταίοι είναι οι επικρατέστεροι να διαδεχθούν τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο στο τιμόνι του ΣΕΒ την προσεχή Άνοιξη).

Keywords
Τυχαία Θέματα