ΑΣΜΟΥΣΕΝ: “Δεν συζητήσαμε για νέο δάνειο προς την Ελλάδα” – Τι θα πει με τον Α. Σαμαρά

[UPD] Την ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων ανάπτυξης και θέσεων εργασίας υπερτόνισε το εκτελεστικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Άσμουσεν υπογράμμισε ότι ήλθε στην Αθήνα για να εξετάσει το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι οι συζητήσεις

επικεντρώθηκαν στο πώς αυτό θα στεφθεί με επιτυχία.

Κλειδί πλέον για την Αθήνα είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης και θέσεων εργασίας, σημείωσε.

Αναφορικά με τις συζητήσεις περί νέου πακέτου, σημείωσε ότι δεν έχει κάτι να προσθέσει στις αποφάσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου, που είχε δεσμευτεί να στηρίζει την Ελλάδα έως ότου επανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα, αλλά όχι πριν την άνοιξη του 2014», υπογράμμισε το στέλεχος της ΕΚΤ.

Επίσης, τόνισε πως η ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται σε απαράδεκτα επίπεδα.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Συνάντηση Σαμαρά – Άσμουσεν το απόγευμα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα στις 16:30 το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα έχει προηγηθεί, στις 15:00, συνάντηση του κ. Άσμουσεν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ ο ευρωπαίος αξιωματούχος θα έχει συνάντηση αύριο (στις 10.30) με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Υπ. Εξωτερικών.

Το κύριο θέμα που θα συζητήσει με τον κ. Στουρνάρα είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να γίνει μερική απομείωση του χρέους, το ενδεχόμενο μεταφοράς μέρους του πακέτου των 50 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ταμείο ESM, καθώς και τους όρους και το ύψος του νέου δανείου που πιθανώς να λάβει η χώρα μας στο τέλος του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Άσμουσεν θα εξετάσει την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος και των ελληνικών τραπεζών.

Ο κ. Ασμουσεν επιθυμεί να συζητήσει ο ίδιος με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επιχειρηματίες προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, να συζητήσει τις προοπτικές, αλλά και να σταθμίσει ο ίδιος το πόσο εύθραυστο είναι το κλίμα σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και στις επιχειρήσεις.

Να σημειωθεί πως το «όνομα» του κ. Ασμουσεν «παίζει» ανάμεσα σε εκείνα που θα μπορούσαν να λάβουν μετεκλογικά τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα