Το μέλλον της διττής εκπαίδευσης στην Ελλάδα

15:50 3/7/2014 - Πηγή: BankWars

Workshop, που θα λειτουργήσει ως εναρκτήρια εκδήλωση για το έργο VETnet, μια δράση που αφορά στη σκοπιμότητα ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα των επαγγελματικών σχολών διττής εκπαίδευσης, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το VETnet θα έχει συνολική διάρκεια δύο χρόνια και σκοπό τη διενέργεια ερευνών για την εδραίωση στην Ελλάδα

σχολών επαγγελματικής κατάρτισης με γερμανικά πρότυπα.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να συμβάλλει στη λειτουργία προγραμμάτων διττής εκπαίδευσης, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στην απασχόληση, δημιουργώντας θέσεις εργασίας μέσω της γνωριμίας των νέων με την παραγωγή, τα τεχνικά επαγγέλματα και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), στις 09:30 π.μ., ομιλητές θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού), κ. Στέφανος Αγιάσογλου, ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (International Co-operation in Education) του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, κ. Christian Stertz, ο Επικεφαλής του Τμήματος Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK), κ. Yorck Sievers, ο Επικεφαλής του Τμήματος International Business της Siemens AG Professional Education, Δρ. Jürgen Siebel και η Επικεφαλής του Τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Deutsche Bahn (Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι), κα Beate Mehnert.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Το Επιμελητήριο, μέσω του Έργου VETnet θα προσδιορίσει τις ανάγκες αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ διαθέτοντας άμεση πρόσβαση σε εταιρίες που έχουν γνώση της αγοράς, θα λειτουργήσει ως μια βελτιωμένη πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρείν.

Keywords
Τυχαία Θέματα