Το κράτος κλέβει με νόμο τους ιδιώτες! – Κόβει στο μισό (3%) τους τόκους όταν χρωστά, τους διατηρεί στο 8,76% όταν του χρωστάνε

Και με νόμο, το κράτος …θα κλέβει τους ιδιώτες! Στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, έχει συμπεριληφθεί ένα άρθρο, το 45, σύμφωνα με το οποίο, το δημόσιο δεν θα καταβάλει πλέον τόκο 6% ως ποινή για την καθυστερημένη εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του (πάνω από 90 ημέρες) αλλά το μισό, 3%!

Σημειώνεται ότι φορολογούμενοι και επιχειρήσεις πληρώνουν για ανάλογη καθυστέρηση οφειλών τους προς το κράτος, 8,76%.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα τελευταία χρόνια, παρά την ύπαρξη της διάταξης για έντοκη επιστροφή χρημάτων σε ιδιώτες από το κράτος, ελάχιστοι έως…κανένας έχουν εισπράξει.
Το Δημόσιο,

με το κούρεμα του επιτοκίου που πληρώνει, εξοικονομεί περίπου 60 εκατ.ευρώ, δεδομένου ότι τα όσα οφείλει ανέρχονται σε 2,149 δισ. ευρώ.

Το θράσος του κράτους είναι τέτοιο, ώστε στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι το νέο προτεινόμενο επιτόκιο, «διασφαλίζει τη σχετική δημοσιονομική ισορροπία» και επιπλέον «εξακολουθεί να είναι κατά πολύ υψηλότερο από το τρέχον επιτόκιο προθεσμιακών τραπεζικών καταθέσεων»!

Οι…θεσμοί, οι οποίοι κόπτονται για το “δίκαιο”, πως επιτρέπουν αυτού του τύπου τις ρυθμίσεις; Και επίσης πως επιτρέπουν στο ελληνικό κράτος που ουσιαστικά ελέγχουν να εξακολουθεί να οφείλει χρήματα στους ιδιώτες, την ώρα που δίνει στην κυβέρνηση…βραβεία για την επιτυχή έξοδο από τα μνημόνια;

Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα