Το ελληνικό χρηματιστήριο αλλάζει

Το ελληνικό χρηματιστήριο αλλάζει. Τι εννοούμε; Πως τα deals στις τράπεζες και η έξοδος από το ΧΑ κάποιων εταιρειών, αναπόφευκτα θα φέρουν αλλαγές στο ταμπλό.

Φυσικά η αγορά αποδυναμώνεται όταν βλέπουν την πόρτα της εξόδου, μεγάλοι όμιλοι, όπως η Τρία Έψιλον ή η Eurobank. Ωστόσο υπάρχει και η άποψη που υποστηρίζει πως αυτό αποτελεί ευκαιρία για κάποιους άλλους ομίλους να αναρριχηθούν και να αποκτήσουν

μεγαλύτερο ειδικό βάρος στο ταμπλό. Και αυτό θα έχει ως συνεπακόλουθο τα χαρτοφυλάκια –εγχώρια και διεθνή- που δραστηριοποιούνται στη «Λεωφόρο Αθηνών» να επανασχεδιάσουν την επενδυτική τους τακτική και να αξιολογήσουν άλλες εταιρείες, που μέχρι πρότινος δεν βρίσκονταν στις προτιμήσεις τους.

Επομένως κάποιοι όμιλοι θα βρούνε χώρο για να ανέβουν κατηγορία και στάθμιση, θα πετύχουν την χρηματιστηριακή αναβάθμιση τους, καθώς θα «αδειάσει» περαιτέρω το ταμπλό και μάλιστα από ονόματα μεγάλου βεληνεκούς. Και θα ανοίξει ο δρόμος για μεγάλους εξαγωγικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται σε υποδομές, ενέργεια, ακίνητα, τουρισμό να βγουν μπροστά. Το ζητούμενο είναι να πείσουν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν ή να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στις μετοχές των εταιρειών τους.

Όπως υποστηρίζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες λόγω των διαγραφών οι ξένες παίκτες που επιθυμούν παραμείνουν τοποθετημένοι στο ελληνικό χρηματιστήριο θα προχωρήσουν σε άλλες εταιρείες. Και αναμφίβολα το ενδιαφέρον τους θα εστιαστεί σε ομίλους που διαθέτουνgrowth story και αναπτυξιακές προοπτικές.

σχετικά άρθραΣημαντική άνοδος 2,69% στο Χρηματιστήριο ΑθηνώνΝέες πιέσεις στις τράπεζες του Χ.Α.Το φθινοπωρινό «ράλι» του Χρηματιστηρίου: Η Μέρκελ, η Goldman και οι προσδοκίεςΟ Γενικός Δείκτης κατάφερε να ανακάμψει και να κλείσει σε υψηλό άνω των 5 μηνώνΧ.Α.: “άλμα” 10% στις τράπεζεςΘετικά κινείται το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζεςΣε νέα υψηλά δύο μηνών ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.ΔΟΛ: Ενέργειες για έξοδο από την κατηγορία επιτήρησηςΑναστολή διαπραγμάτευσης για έξι εταιρίες αποφάσισε το ΧΑ«Βουνό» οι 650 μ. για τον ΓΔ – Το 50% του τζίρου σε Εθνική, Alpha Bank
Keywords
Τυχαία Θέματα