Δυο εκατ. Έλληνες χρειάζονται χάπια για την κατάθλιψη!

Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών (περίπου 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες), πλούσιοι και φτωχοί, πάσχουν από ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη.

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον αυξάνει δραματικά τους δείκτες κατάθλιψης στον ελληνικό πληθυσμό και απειλεί τη σωματική του υγεία, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι το 2020 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη σημαντική αιτία ανικανότητας για εργασία και μέχρι το 2030 η πρώτη, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για

την αντιμετώπισή της.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας (18 – 20 Οκτωβρίου, στην Αθήνα).

σχετικά άρθραΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ: Αλλάζει ο ΕΟΠΥΥΑνοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακαΕΟΠΥΥ: Παράταση δυο εβδομάδων δίνουν οι γιατροί400 προσλήψεις γιατρών στον υπουργείο ΥγείαςΑναζητείται “σωσίβιο” για τον ΕΟΠΥΥ300 γενόσημα κυκλοφορούσαν χωρίς μελέτεςΑντιδράσεις για την αύξηση κόστους των τηλεφωνικών ραντεβού του ΕΟΠΥΥΛυκουρέντζος: «Οι πολίτες δε θα στερηθούν το φάρμακό τους»Μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥΈρχεται και νέο “χαράτσι” στην υγεία
Keywords
Τυχαία Θέματα