Το Taxibeat ανοίγει τα “φτερά” του στο Μεξικό

Το Taxibeat, η πετυχημένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την χρήση ταξί στην πόλη, ξεκινά σήμερα επίσημα την λειτουργία του και στην πόλη του Μεξικό. Έχοντας λάβει μια γενναία χρηματοδότηση ύψους 1, 5 εκατ. ευρώ περίπου (2 εκατ. δολλάρια) το Taxibeat ανοίγει τα φτερά του στο Μεξικό στην μεγαλύτερη αγορά που έχει δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα (μια πόλη είκοσι εκατομμυρίων κατοίκων με ένα «στόλο» εκατό χιλιάδων ταξί).

Το αντίστοιχο γραφείο στην πόλη του

Μεξικό άνοιξε μόλις πριν από 2,5 μήνες και σήμερα η εταιρία ξεκινά με πάνω από 400 οδηγούς ταξί.

Το διεθνές μπλογκ τεχνολογίας TechCrunch σε σχετικό του δημοσίευμα, αναφέρει ότι η χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ.ευρώ (το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που έχει λάβει το Taxibeat μέχρι και σήμερα ανέρχεται σε περίπου 2,6 εκατ. ευρώ ή 3,4 εκατ. δολλάρια) προήλθε από ιδιώτες επενδυτές, των οποίων τα ονόματα παραμένουν άγνωστα. Το ποσό χρηματοδότησης θα διατεθεί κυρίως για την μεγαλύτερη διείσδυση της εταιρίας στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, με κύριο «σκληρό» ανταγωνιστή την Easy Taxi, η οποία έχει λάβει μέχρι και σήμερα 20 εκατ. δολλάρια σε χρηματοδότηση και δραστηροποιείται όπως και το Taxibeat σε πόλεις της Λατινικής Αμερικής.

H διεθνής παρουσία και λιετουργία του Taxibeat επεκτείνεται στις αγορές της Βραζιλίας (Ρίο ντε Τζανέϊρο και Σάο Πάολο), στην Ρουμανία (Βουκουρέστι), στην Αθήνα, στην Νορβηγία (Όσλο) και στην Γαλλία (Παρίσι).

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα