ΚΚΕ – ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας

«Ήταν πολύ σημαντική η σημερινή επίσκεψη στην ΕΑΒ, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε από την διοίκηση της εταιρείας και του σωματείου των εργαζομένων», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η ΕΑΒ έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, βεβαίως σε μια άλλη κατεύθυνση», ενώ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που «έχουν στόχο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να επηρεάσουν

συνειδήσεις και να μετρήσουν αντιδράσεις» εκτίμησε ότι «δρομολογούνται εξελίξεις που αφορούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» και αφορούν παραπέρα απαξίωση, συρρίκνωση και υποβάθμισή της.

Μιλώντας σε εργαζόμενους της ΕΑΒ, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «το ΚΚΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα ενιαίου φορέα αμυντικής που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του λαού, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας και την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας που δεν μπορεί να γίνει στις συνθήκες του καπιταλιστικού», υπογραμμίζοντας ότι «εδαφική ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία με καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης δεν γίνεται».

Σημείωσε δε πως η πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αμυντικό φορέα σε άλλες συνθήκες προϋποθέτει λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από ΕΕ και ΝΑΤΟ και κεντρικό σχεδιασμό με εργατικό έλεγχο.

Ο κ. Κουτσούμπας στη συνέχεια συναντήθηκε με το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ οι οποίοι διατύπωσαν την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, τονίζοντας πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και προσλήψεων εργατικού δυναμικού, δεδομένου ότι ορισμένα τμήματα της εταιρείας δουλεύουν με υπεργολάβους, ενώ έχουν επαναπροσληφθεί και συνταξιούχοι.

Νωρίτερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας η οποία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η μείωση του προσωπικού είναι πολύ μεγάλη, δεδομένου ότι από τους 2.900 εργαζόμενους στα τέλη του 2008 έχουν μείνει 1.350, ενώ το μισθολογικό «κομμάτι» – όπως είπαν- έχει περιοριστεί στο 25%.

Keywords
Τυχαία Θέματα