Τιτάν: Παράδοση πρότυπης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Σκόπια

Η τσιμεντοβιομηχανία Usje Cementranica στα Σκόπια (μέλος του ομίλου ΤΙΤΑΝ) έθεσε σήμερα σε λειτουργία μονάδα επεξεργασίας λυμάτων η οποία επιτρέπει τον πλήρη διαχωρισμό των λυμάτων από τα όμβρια ύδατα.

Με τη μονάδα αυτή, μεταξύ άλλων, το νερό που χρησιμοποιείται για τον εξοπλισμό ψύξεως διηθείται και ανακυκλώνεται σε ένα κλειστό σύστημα, ενώ το νερό από την υδροδότηση της πόλης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αποχέτευση.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα του είδους αυτού που λειτουργεί στην ΠΓΔΜ,

το κόστος της οποίας ανήλθε περίπου στις 500.000 ευρώ.

Στη σχετική τελετή για την έναρξη λειτουργίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Βλάντιμιρ Πέσεσκι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Αμπντιλακίμ Αντέμι και ο δήμαρχος των Σκοπίων, Κότσε Τραγιάνοφσκι.

Ο κ.Πέσεσκι σημείωσε ότι η τσιμεντοβιομηχανία Usje Cementranica αποτελεί παράδειγμα, σχετικά με την υλοποίηση έργων από τις παραγωγικές μονάδες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα χωρίς να υπάρξει διακοπή της παραγωγής και χωρίς να απειληθεί η κερδοφορία της επιχείρησης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Usje Cementranica, Μπόρις Χρισάφοβ, σημείωσε ότι από την είσοδο της ΤΙΤΑΝ στην τσιμεντοβιομηχανία έχουν επενδυθεί πάνω από 68 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, εκ των οποίων τα 38 εκατ. ευρώ αποτελούν επενδύσεις σε έργα για την εφαρμογή και τήρηση των περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Η Usje Cementranica λειτουργεί από το 1955, ενώ το 1998 το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του εργοστασίου εξαγοράστηκε από την ΤΙΤΑΝ.

Είναι η μοναδική τσιμεντοβιομηχανία στην ΠΓΔΜ και απασχολεί 320 εργαζομένους. Συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 20 κορυφαίων εταιριών στην ΠΓΔΜ τόσο από πλευράς κερδοφορίας, όσο και από πλευράς κύκλου εργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Original article: Τιτάν: Παράδοση πρότυπης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Σκόπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα