Τι γνωρίζουμε για την αγορά ενέργειας;

Η αγορά ενέργειας έχει γίνει ιδιαιτέρως πολύπλοκη τους τελευταίους μήνες και το αντίστοιχο κόστος αποτελεί πια ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Από τη μια πλευρά η αύξηση των επενδύσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από την άλλη η εξοικονόμηση  κατανάλωσης μοιάζουν να είναι η λύση τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Προγράμματα όπως το «εξοικονομώ» και το «αλλάζω συσκευή» για παράδειγμα στοχεύουν ακριβώς

στην αποδοτικότερη χρήση του αγαθού της ενέργειας..

Η εξοικονόμηση ενέργειας όμως προϋποθέτει ότι οι καταναλωτές είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα πιθανά οφέλη και τα προγράμματα επιδοτήσεων θα πρέπει να σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψιν τις πραγματικές πεποιθήσεις των καταναλωτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ερευνητική ομάδα του EVIDENT στοχεύει στο να κατανοήσει την εικόνα που έχουν οι καταναλωτές σε θέματα σχετικά με την ενέργεια και να συμβάλει στη διαμόρφωση νέων πολιτικών που θα βελτιώνουν την κοινωνική ευημερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα