Τι έπαθε η intralot στη Βουλγαρία – Θύμα κρατικοποίησης του τζόγου

Η ΙΝΤΡΑLOT σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως η κατά 49% θυγατρική της στην Βουλγαρία Eurobet Ltd έχασε από το Δημόσιο τις τρεις από τις έξι άδειες που είχε και πλέον θα διαχειρίζεται μόνον ΚΙΝΟ, επίγειο και online Στοίχημα.

Παράλληλα, επιβλήθηκαν από τη Βουλγαρική Επιτροπή Παιγνίων εισφορές ύψους 74,4 εκατ. λέβα και άλλων 328,9 εκατ. λέβα  στη συγγενή εταιρεία

Eurofootball Ltd. (Ένα λέβα ισούται με 0,51 ευρώ).

Η Βουλγαρία αποτελούσε στο εννεάμηνο του 2019 τη μεγαλύτερη αγορά για την Intralοt από πλευράς εσόδων. Είχε έσοδα 221,8 εκατ. ευρώ, που αποτελούσαν σχεδόν το 40% του συνολικού κύκλου εργασιών. Από τη βουλγαρική αγορά προήλθε, επίσης στο εννεάμηνο, το 24% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Intralοt.

Για την κατάργηση των τριών αδειών, η διοίκηση της Intralοt εκτιμά ότι η επιβολή μονοπωλίου στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών δια νόμου αντίκειται στις περί μονοπωλίων διατάξεις του Συντάγματος της Βουλγαρίας.

Η Intralοt, όπως αναφέρει,  θα προβεί άμεσα στον σχεδιασμό των απαιτούμενων ενεργειών για δραστηριοποίηση μέσω νέων αδειών και ανασχηματισμό της εταιρικής της παρουσίας στη Βουλγαρία, εντός των προβλέψεων του νέου νομικού πλαισίου στους κλάδους ΚΙΝΟ, επίγειου και online Στοιχήματος.

Βουλγαρία: Κρατικοποιεί τις εταιρείες “National Lottery” και “Lottery Bulgaria” του Βασίλ Μπόζκοφ

Keywords
Τυχαία Θέματα