Τι είπε ο Π.Καμμένος για ΣΥΡΙΖΑ, Καραμανλή, Σαμαρά, Εκλογές

Τα βασικά σημεία των απαντήσεων του Προέδρου των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου στην εκπομπή “ενικός” του Ν.Χατζηνικολάου.

Ζήτησε παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επειδή υπάρχουν μεγάλα εθνικά και οικονομικά θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν λύσεις από μία νέα κυβέρνηση που θα έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Βλάπτει μία προεκλογική περίοδος 3,4, 5 μηνών.Δεν απάντησε στο ερώτημα «αν υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις σε εθνικά θέματα θα το σκεφτόσαστε
να ψηφίσετε Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Μάρτιο;». Είπε απλά ότι ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και τόνισε ότι χάρηκε που άκουσε τη Ντόρα Μπακογιάννη να δηλώνει υπέρ μιας τέτοιας συνάντησης.Στο ερώτημα αν είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ δεδομένων των διαφορετικών απόψεων σε εθνικά κυρίως θέματα, απάντησε: «Είναι τραγικές οι θέσεις ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικά θέματα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι με κανέναν δεν πρόκειται να συνεργαστούμε όταν παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές που έχουμε οι ΑΝΕΛ θέσει σε θέματα όπως η Θράκη, το σχέδιο Ανάν 2, η χάραξη της ΑΟΖ. Αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστούμε, θα πρέπει να καταλάβει ότι θα θέματα αυτά, όπως και αυτό της Ορθοδοξίας, είναι μη διαπραγματεύσιμα».Για το θέμα των δηλώσεων Μαριά: Οι ΑΝΕΛ τον στήριξαν να εκλεγεί. Διολίσθηση στο μνημόνιο δεν υπάρχει. Η διαφωνία μας με τον κ.Μσριά είναι ότι εκείνος έχει κάνει συμφωνία με τους φεντεραλιστές του Κάμερον στην ευρωβουλή, αλλά επειδή ο Κάμερον είναι κατά των εθνικών μας θεμάτων, εγώ θα συννενοηθώ με τον Φάρατζ και τον Πέπε Γκρίλο.Νταλαβέρι δεν κάναμε με τον Σαμαρά, δεν θα κάνουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε αρχές, δεν θα γίνουμε έμμισθοι προδίδοντας τις αρχές αυτές.

Στο ερώτημα αν θα είχε άλλη άποψη αν ήταν υποψήφιος Πρόεδρος ο Κ.Καραμανλής, είπε ότι: Στην προεδρική εκλογή του Μαρτίου, δεν ψηφίζουμε ούτε Καραμανλή. Εμείς οι ΑΝΕΛ, υπερασπίσαμε την πολιτική του, όχι όπως ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας που την καταδίκασαν για να αθωλώσουν τον «υπόδικο» Γ.Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου. Πάντως, ούτε ο ίδιος ο Καραμανλής στήριξε την πολιτική του και ψήφισε τα πάντα στη Βουλή.

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Προτιμώ να μιλάω με τους επιχειρηματίες που αντιπροσωπεύει, παρά με τον ίδιο»Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Κ.Καραμανλής, μπορεί να προταθεί Πρόεδρος. Τώρα, δεν θέλει ούτε ο ίδιος.Συμφωνία με Τσίπρα να μην εντάξει τη Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΙΜΗΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι η Ραχήλ να τα βρει με συναδέλφους της στους ΑΝΕΛ και να επιστρέψει. (Ανάλογα λόγια για Χρήστο Ζώη και τον Μιχάλη Γιαννάκη)Λάθος ο χειρισμός του Νίκου Νικολόπουλου στο θέμα με τους ομοφυλόφιλους. Διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων.Αναφορά Χατζηνικολάου σε επιχειρηματίες Λάτση και Σαουίρις (WIND) που διακίνησαν χρήματα στο Λουξεμβούργο: Απάντηση Καμένου: Άλλο οι επιχειρηματίες που πήγαν να κλέψουν βγάζοντας τα λεφτά στο Λουξεμβούργο και άλλο αυτοί που για να επιβιώσουν έυγαν και πήγαν στη Βουλγαρία όπου οι φόροι είναι χαμηλότεροι. Παπανδρέου και Γεωργίου αλλοίωσαν τα στοιχεία που είχε δώσει, σωστά, η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή και οδήγησαν στο Μνημόνιο. Σας θυμίζω ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 η Ελλάδα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές.Στην ερώτηση τι θα έκανε σήμερα, αν ήταν στην κυβέρνηση, με τις τουρκικές προκλήσεις: Η Ελλάδα έπρεπε να βάλει βέτο στις χρηματοδοτήσεις της Τουρκίας από την ΕΕ. Έπρεπε να καταγγείλει την Τουρκία για την παράνομη συμπεριφορά της στην ΑΟΖ. «Να αφήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν τη δουλειά τους». Πάει να πουλήσει το όνομα της Μακεδονίας μας, η κυβέρνηση εκείνου (Σαμαράς) που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, γι αυτό ακριβώς τον λόγο. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, όχι Αναθεωρητική, πρέπει να είναι η επόμενη Βουλή. Εξουσίες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, νόμος για ευθύνη υπουργών, τοπικά δημοψηφίσματα, άμεση δημοκρατία…)«Δεν έχουμε πολιτική εκπροσώπηση όταν οι ξένοι κρατάνε ορισμένους πολιτικούς μας για μίζες Ζήμενς, υποβρύχια…»ΠΑΙΔΕΙΑ: Κρατικά, ισχυρά Πανεπιστήμια, παράλληλα όμως να υπάρχουν και ιδιωτικά. Σε παρατήρηση «άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε «εγώ δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ, ας λέει ό,τι θέλει».Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, μόνο των υφισταμένων, βάσει Συντάγματος. Όχι για τους νέους υπαλλήλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα