Θ. Φέσσας (ΣΕΒ): Πρέπει να μειωθεί το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις

Την ανάγκη να υπάρξει μείωση του υψηλού κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις τόνισε από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, τασσόμενος ουσιαστικά υπέρ της απελευθέρωσης ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα η Ευρώπη και η Ελλάδα έχασαν δραματικά μερίδια αγοράς κατά τη διάρκεια της κρίσης και οι επενδυτές πήραν την κάτω βόλτα.

«Έχουμε ένα όραμα ότι μπορεί η Ελλάδα

να είναι το ιδανικό μέρος για να έρθει κάποιος να επενδύσει και να μείνει. Και μπορούμε να πετύχουμε την εκμετάλλευση των ευκαιριών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεόδωρος Φέσσας.

Σχετικά με την ανταγωνιστικότητα, τόνισε ότι περισσότερο η φορολογία καθιστά την Ελλάδα μη ανταγωνιστική και ένας άλλος παράγοντας είναι το κόστος κεφαλαίου, δηλαδή το κόστος δανεισμού. Ο κ. Φέσσας στάθηκε στο υψηλό κόστος ενέργειας, τονίζοντας ότι η ενέργεια κοστίζει γιατί και φορολογείται πάρα πολύ και ανέφερε το παράδειγμα ότι η ελληνική μεταποίηση καταβάλει πάνω από 60 ευρώ για μία μεγαλοβατώρα, από 50 ευρώ που είναι σε άλλες χώρες και τάχθηκε υπερ της απελευθέρωσης της αγοράς και του κλάδου ενέργειας για να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία. «Οι μεταρρυθμίσεις μπορεί να μείωσαν τους μισθούς αλλά αύξησαν τους φόρους και έτσι το λειτουργικό κόστος δεν έχει μειωθεί σημαντικά», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία υπογράμμισε ότι ” έχουμε τη μεγαλύτερη υποδομή, υπάρχει η ποιότητα στην προσφορά, υπάρχουν οι οικονομικοί φορείς, αλλά μας λείπει η συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα