ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ – ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ- ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ- ΣΚΑΦΑΤΟΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΚΑΙ…ΛΑΓΚΑΡΝΤ!

 Εν αναμονή της αποστολής γνήσιας λίστας Λαγκάρντ  από τις γαλλικές αρχές, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του υπουργείου του επεξεργάζονται  επιπλέον λίστες Ελλήνων καταθετών.

Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν καταθέτες στο Λίχνενσταϊν και άλλους που κατέθεσαν τα χρήματά τους στο Λουξεμβούργο. Ο  Γ. Στουρνάρας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου, αναφέρει ότι στην διεύθυνση

διεθνών οικονομικών σχέσεων του υπουργείου «περιήλθαν, από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στοιχεία που αφορούν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λίχνεσταϊν και του Λουξεμβούργου».

Τα στοιχεία που αφορούν του καταθέτες του Λιχνεστάιν διαβιβάστηκαν προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ». Αναφορικά με την λίστα Λουξεμβούργου και πέραν των άμεσων ενεργειών ,«το ΣΔΟΕ κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο» .

Μία άλλη λίστα, την τέταρτη, θα μας στείλουν οι ολλανδικές φορολογικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομίας Jeroen Dijsselbloem, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Η λίστα αυτή περιέχει στοιχεία για τα εκατοντάδες ελληνικά σκάφη που δένουν στα λιμάνια της Ολλανδίας «Αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι κρίσιμης σημασίας για να μπορέσουν οι Έλληνες να επιβάλλουν φόρους», δήλωσε ο Ολλανδός  υπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα