Τέμπη: Σήμερα Δευτέρα η απόφαση για την αποφυλάκιση του επιθεωρητή του ΟΣΕ

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας για το αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης του επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ομάδα υπεράσπισης του επιθεωρητή βάσισε το σκεπτικό της αίτησης στο ότι βρίσκεται σε αργία, δεν είναι ύποπτος φυγής στο εξωτερικό, καθώς και ότι έχει καταθέσει και αίτηση συνταξιοδότησης από τον ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται

ότι ο επιθεωρητής, ο οποίος είχε αρμοδιότητα να ορίζει τις βάρδιες των σταθμαρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος στις 31 Μαρτίου μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Συγεκριμένα, είχε απολογηθεί με υπόμνημα 100 σελίδων και σε αυτό φέρεται ότι υποστήριζε ότι εκείνος έβγαλε τις βάρδιες, ωστόσο δεν ευθύνεται για το ότι οι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους ούτε για την επαγγελματική κατάρτισή τους.

Επιπλέον, είχε ισχυριστεί ότι ο ρόλος του ήταν να προτείνει το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση έδινε ο διευθυντής κυκλοφορίας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα